Odată cu sosirea verii, dorim să ne răsfățăm cu un desert răcoritor și delicios.
Vara este acea perioadă a anului în care preferăm să consumăm preparate rapide și reci. În acest sens, undă verde o au salatele, orezul, pastele, cartofi, fructe proaspete.
Un adevărat răsfăț este și această înghețată de casă, gata în 10 minute, care îi va cuceri atât pe copii, cât și pe adulți.
Cheesecake de vară, gata în 10 minute: un desert delicios, făcut din câteva produse
Ce poate fi mai bun vara decât o înghețată răcoritoare? Și este mai sănătoasă, dacă e făcută chiar în casă, din ingredientele preferate.
8 biscuiți mari uscați la alegere;
50 g iaurt grecesc;
50 g de ricotta,
½ lingură de miere.
Pentru glazură:
fructe uscate tocate sau nucă de cocos mărunțită;
130 grame de ciocolată neagră
Într-un castron, combinați iaurtul grecesc, ricotta și ½ linguriță de miere pentru a crea un fel de cremă.
Întindeți crema între doi biscuiți și uniți-i. Repetați operația pentru toate fursecurile pentru a crea 4 mini înghețate. Puneți biscuiții la congelator pentru 10 minute, așezând-i pe o tavă tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt.
Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător
Între timp, topiți ciocolata neagră la bain-marie și, când se va răci, înmuiați jumătate din biscuiții din frigider în ea, apoi decorați-i cu fructe uscate sau nucă rasă de cocos, după preferințe. Puneți-i la congelator încă 15 minute, timp suficient pentru ca ciocolata neagră să se solidifice. După ce timpul a expirat, puteți servi înghețata, care vă va cuceri.
Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr
În sfârșit, pentru o gustare și mai completă, am putea adăuga și câteva bucăți de fructe proaspete lângă mini-înghețată. Poftă bună!
Cu această rețetă puteți pregăti acasă bezele mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele cumpărate din magazin.
Bezelele se prepară simplu și rapid și nu necesită abilități culinare speciale, precum și nici dispozitive speciale de cofetărie, cu excepția unei pungi de patiserie, pe care o poți face acasă.
Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas
Bezelele din banane, făcute acasă, sunt naturale și, prin urmare, sigure pentru copii. În al doilea rând, sunt foarte fragede și parfumate.
150 grame piure de mere,
150 grame piure de banane,
80 grame de albuș de ou,
100 grame de zahăr,
10 grame de acid citric.
300 grame de zahăr,
200 ml apă,
100 ml sirop de glucoză,
12 grame de gelatină.
Coaceți merele în cuptorul cu microunde până se înmoaie. Apoi, merele trebuie pasate. Dacă nu l-ați curățat de coajă, treceți-le printr-o sită.
Curățați bananele, tăiați-le felii și transforma-le, cu ajutorul unui blender, într-un piure. Este important să alegeți banane coapte și parfumate, altfel bezelele nu vor mai avea gust. Amestecați piureul de mere cu cel de banane.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Într-un castron adânc, amestecați piureul din banane și mere cu zahărul. Adăugați albușul de ou și acidul citric. Bateți bine ingredientele până obțineți o compoziție pufoasă.
Combinați toate ingredientele pentru sirop într-o cratiță. Fierbeți siropul. Dacă doriți, puteți adăuga puțin colorant galben. Siropul se fierbe până devine gros și vâscos. Durează aproximativ 5 minute din momentul fierberii.
Turnați siropul în compoziția pentru bezele. Mixați aproximativ 3 minute la viteză mare până când compoziția devine densă și stabilă.
Acoperiți cu hârtie pergament o tavă de copt. Transferați compoziția pentru bezele într-o pungă de patiserie și formați pe tavă viitoarele bezele.
Lăsați bezelele, timp de 8-12 ore, să se stabilizeze. La final stropiți-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu