Dacă vrei ceva răcoritor, înghețata de vișine este fix ce căutai. Unde mai pui că poți face chiar tu, după o rețetă veche, din 1937.
Ingrediente
- 300 g zahăr
- 1/2 pahar apă
- 300 g vișine
- 10 sâmburi de vișine
- 1/2 lămâie
Cum se prepară
Se spală vișinele, se curăță și se scot sâmburii. Cu ajutorul unei prese, se storc vișinele pentru a obține sucul (trebuie să obținem 1/2 pahar suc de vișine), potrivit reteteistorice.ro. Se sparg vreo 10 sâmburi de vișine.
Se face, pe foc, un sirop din zahăr și apă. Când zahărul este topit, se adaugă sucul de vișine și sâmburii zdrobiți, se amestecă bine și se ia de pe foc.
Se strecoară bine, se adaugă zeama de lămâie și se lasă să se răcească. Se pune într-o cutie la congelator și se servește a doua zi.
BONUS: Camarazi beți. Desertul inedit după o rețetă veche, din 1938
Ingrediente
- 8 felii pâine (baghetă)
- 1/2 pahar vin roșu
- 1 lingură zahăr
- câteva linguri marmeladă
- 3 linguri pesmet
- 1/2 pahar ulei
- zahăr pudră vanilat
Cum se prepară
Se taie pâinea baghetă în feliuțe de grosimea unui deget. Se pune vinul într-o farfurie adâncă și se amestecă cbine u zahărul (1 lingură) până ce acesta se topește integral. Se ia fiecare feliuță de pâine și se înmoaie ușor, pe toate părțile, în vinul îndulcit (fiecare părticică de pâine să fie dată cu vin, inclusiv coaja), potrivit reteteistorice.ro.
Cu feliile înmuiate în vin se fac sandvișuri cu marmeladă, adică: se ia câte o feliuță de pâine, se întinde marmeladă pe o suprafață a ei și deasupra se pune altă feliuță de pâine. Fiecare sandviș se dă bine prin pesmet (ne asigurăm că avem pesmet suficient pe toate părțile) și se rumenește frumos, pe o parte și pe alta, în ulei încins.
Când sunt gata, se iau din tigaie și se pun pe hârtie de bucătărie (ca să se absoarbă din ulei). Se pudrează bine pe toate părțile cu zahăr vanilat și se servesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu