Ingrediente din bucătărie care pot calma mușcătura de țânțari

Ingrediente din bucătărie care pot calma mușcătura de țânțari / Foto: Pixabay
Ingrediente din bucătărie care pot calma mușcătura de țânțari / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt ingredientele din bucătărie care calmează mușcătura de țânțari.

Atunci când o mușcătură de țânțar provoacă mâncărime și disconfort, poți găsi soluția în bucătărie, cum ar fi fulgi de ovăz, miere sau bicarbonat de sodiu, scrie healthline.com.

Dacă aveți o mușcătură de țânțar și dezvoltați simptome ale unei reacții alergice, cum ar fi urticarie, dificultăți de respirație sau gât umflat, contactați imediat un medic. Este posibil să nu simți imediat când te mușcă un țânțar, dar umflătura pe care o lasă mușcătura vine cu o mâncărime persistentă care te poate deranja zile întregi. Cremele și unguentele vă pot ajuta, dar puteți combate mâncărimea și cu lucruri care probabil sunt deja în casa dvs.

1. Fulgi de ovăz


Un remediu pentru o mușcătura de țânțar poate fi și făina de ovăz. Aceasta poate ameliora mâncărimea și umflarea, deoarece conține compuși speciali care au calități anti-iritante.

Fă o pastă de fulgi de ovăz amestecând cantități egale de fulgi de ovăz și apă într-un castron. Pune puțină pastă pe o cârpă și ține-o, cu pastă în jos, pe pielea iritată timp de aproximativ 10 minute, apoi șterge zona.

Dacă aveți multe mușcături, încercați o baie cu fulgi de ovăz. Pune 1 cană de fulgi de ovăz sau ovăz măcinat într-o cadă plină cu apă caldă. Pentru a evita potențialele probleme la instalația sanitară, pune mai întâi ovăzul într-o bucată de pânză. Vei obține ceva asemănător cu un pliculeț uriaș de ceai pe care îl vei arunca în apa din cadă. Stai în baia de fulgi de ovăz timp de 20 de minute.

2. Gheață zdrobită


Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamația. Frigul amorțește și pielea, ceea ce vă poate oferi o ușurare imediată, dar pe termen scurt. Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă folosirea unei cârpe reci, umedă sau a unui pachet de gheață pentru a ameliora mâncărimea cauzată de mușcătura de țânțar. O pungă de gheață zdrobită poate funcționa bine în astfel de cazuri.

Nu puneți gheață direct pe piele, deoarece poate provoca daune. În schimb, puneți o barieră, cum ar fi o cârpă, între piele și gheață. Pentru a calma mâncărimea, aplicați o compresă rece timp de până la 5 sau 10 minute, de mai multe ori pe zi.

3. Miere


Această substanță dulce este o alegere comună printre pasionații de remedii casnice. Mierea a fost folosită de sute de ani ca tratament pentru afecțiuni precum durerile de gât și pielea uscată. Mierea de calitate are multe proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii.

O picătură mică pe o mușcătură ar putea reduce inflamația. Vă poate reduce tentația de a vă scărpina.

4. Bicarbonat de sodiu


Găsit în aproape orice bucătărie, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări - de la coacerea pâinii până la curățarea canalelor de scurgere. În plus, bicarbonatul de sodiu poate oferi, de asemenea, o ameliorare a mușcăturii de țânțar.

Este ușor să faci o pastă de bicarbonat de sodiu și o poți folosi într-un mod similar cu pasta din fulgi de ovăz. CDC sugerează amestecarea unei linguri de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a crea o pastă. Aplicați-o pe mușcătura de insectă și lăsați-o să stea timp de 10 minute înainte de a o spăla. Dacă apare iritația pielii, întrerupeți acest tratament.

5. Busuioc


Planta parfumată de busuioc este un ingredient cheie al multor rețete italiene preferate, dar are o dublă sarcină ca remediu împotriva mușcăturii de țânțari. Planta este folosită în remedii pe bază de plante pentru infecțiile pielii, iar antioxidanții găsiți în frunzele de busuioc pot reduce inflamația.

Pentru a face o soluție cu busuioc, fierbeți 2 căni de apă și adăugați o o mână de frunze de busuioc uscat. Lăsați amestecul până se răcește, apoi înmuiați o cârpă în lichid și frecați-o ușor pe mușcăturile de țânțar.

Alternativ, puteți tăia câteva frunze de busuioc proaspăt și să le frecați pe piele. Dacă observați iritație, nu mai utilizați acest remediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel