INGREDIENTUL care NU trebuie să LIPSEASCĂ din compoziția SARMALELOR. Este obligatoriu!

Sursa foto: Facebook Prăvălie Canicatti
Sursa foto: Facebook Prăvălie Canicatti

Există un ingredient care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din compoziția sarmalelor. Iată despre ce este vorba și ce trucuri poți aplica pentru a primi laude. 

Frunzele de varză și varza tocată se spală cu apă călduță. În acest fel sarmalele nu vor ieși prea acre sau prea sărate. Dacă varza este foarte sărată, se lasă câteva ore la desărat, în apă călduță, potrivit eva.ro.

În compoziția de sarmale se adaugă obligatoriu apă. Cantitatea de apă variază în funcție de cantitatea de orez și de cât de grasă sau slabă este carnea. Dacă este grasă carnea, se adaugă 150 ml de apă pentru 100 grame de orez, iar dacă este carne mai slabă se adaugă 200 ml de apă pentru 100 g de orez. Compoziția care nu are suficientă apă nu va permite fierberea orezului, care va rămâne tare chiar dacă sarmalele fierb mai mult timp.

Dacă îți place aroma de afumătură, poți toca împreună cu carnea 100 grame de ceafă de porc afumată. De asemenea, poți să pui printre sarmale bucăți de kaizer, ciolan afumat etc.

Pentru o culoare roșie întensă, adaugă în apa în care fierb sarmalele câteva lingurițe de boia dulce de ardei, în afară de suc de roșii sau bulion.

Pune o farfurie groasă deasupra sarmalelor dacă acestea încep să se ridice pe măsură ce fierb.

Cele mai bune sarmale ies atunci când sunt fierte la foc mic, timp de 3-4 ore, în vas de lut. Dacă nu ai vas de lut, când sarmalele sunt aproape fierte, bagă oala în cuptor și mai lasă-le timp de o oră.

Poți fierbe sarmalele și în oala cu presiune pentru că îți permite să alegi cu exactitate durata, nivelul de presiune. Sarmalele se vor fierbe în aproximativ 30 de minute, la presiune înaltă.

Vezi și: De ce să pui oțet în aluatul de cozonac. Trucul gospodinelor cu experiență. Rezultate fantastice

Sarmale ardelenești. Rețeta tradițională pentru Crăciun

Ingrediente

400 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
4 felii şunculiţă afumată
1 ceapă
1 lingura ulei
1 ceașcă orez
200 ml suc de roşii
sare
piper proaspăt măcinat
câteva boabe de piper
mărar proaspăt sau uscat
cimbru (opţional)
1 cană zeamă de varză
14-15 foi varză murată
ardei iute sau boia de ardei

Cum se prepară

Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie, potrivit retete.unica.ro.

Se aşază într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele. Se pun la foc mijlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minim şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel