Iată cele mai bune trucuri pentru ca blugii să rămână ca noi.
Blugii sunt un articol vestimentar extrem de îndrăgit, care se bucură de o mare popularitate la nivel global. Sunt comozi, versatili și se potrivesc la orice ținută.
Blugii trebuie spălați la fel de des ca alte articole de îmbrăcăminte, pentru că în caz contrar, acumulează bacterii care, odată cu trecerea timpului, vor cauza un miros neplăcut.
Chiar dacă unii au impresia că blugii sau pantalonii din denim nu trebuie igienizați și curățați cu apă, deoarece își păstrează același aspect mulți ani, în realitate, sunt articole vestimentare cu uzură constantă.
Proiectați inițial ca ținută de lucru pentru cowboy și mineri, în urmă cu aproape 150 de ani, în prezent, blugii sunt o piesă vestimentară de bază în garderoba oricui și chiar preferată.
Ei bine, dacă ai o pereche de blugi pe care nu vrei să-i strici prin spălare, trebuie să știi că există un truc pentru a-i păstra intacți. Atât materialul, cât și culoarea vor rezista cât mai mult timp, indiferent de cât de des îi speli.
Când vrei să speli perechile de blugi, încearcă să le înmoi înainte de a le pune în mașina de spălat și verifică dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate. Acest lucru te va asigura că blugii tăi vor ieși curați, fără să se deterioreze materialul.
O altă variantă ar fi să-i speli la mână.
Scufundă blugii în cadă sau o găleată cu apă și lasă-i acolo între 20 și 30 de minute. Folosește apă rece sau la temperatura camerei, niciodată apă fierbinte, pentru ca țesătura să nu se strângă și să înceapă să-și piardă culoarea. În plus, optează pentru detergent lichid, pentru a evita reziduurile de săpun, potrivit playtech.ro
Spălarea blugilor pe dos este o altă metodă ingenioasă, fiind cel mai bun mod de a preveni decolorarea lor sau adaugă oțet în ligheanul în care ai pus la înmuiat pantalonii.
Oțetul este un balsam natural, ce nu va deteriora blugii. Iar dacă te temi că mirosul de oțet nu dispare de pe pantaloni, nu-ți face griji. Odată uscați, vor mirosi doar a curat.
În cazul în care blugii nu sunt foarte murdari sau nu sunt purtați de multe ori, îi poți agăța de un cârlig, pentru a-i aerisi.
Pe de altă parte, o investigație efectuată în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relatează Abc News.
Cu toate acestea, purtând aceeași pereche de blugi de mai multe ori este imposibil să nu capete mirosuri neplăcute sau să nu se păteze la un moment dat. În aceste cazuri, freacă zona pătată cu puțin detergent și apă și las-o să se usuce, dar fără a băga blugii în mașina de spălat. În același mod se procedează în cazul mirosurilor. Este recomandat să lași blugii să se aerisească în aer liber.
Oricum ar fi, majoritatea oamenilor au obiceiul de a-și spăla blugii de fiecare dată, așa că este indicat să fie spălați la programul pentru haine delicate și să fie întorși pe dos înainte de a-i băga în mașina de spălat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu