Dacă vrei să faci chiftele cu adevărat gustoase și suculente, adaugă în compoziția lor un ingredient simplu.
Chiftelele făcute după această rețetă sunt delicioase și pot fi servite ca și aperitiv sau ca al doilea fel de mâncare.
Ingredientele necesare:
carne tocată de porc - 500 grame,
ou - 2 bucăți,
maioneză - 2-3 linguri,
făină de grâu - 2 linguri,
ceapă - 1 bucată,
sare și piper
Pune făina, ouăle, ceapa mărunțită în bolul cu carne tocată și amestecă bine. Pentru ca chiftelele să fie suculente, adaugă 2-3 linguri de maioneză obișnuită în bolul cu carne tocată.
Apoi, compoziția pentru chiftele trebuie amestecată din nou și pusă, pentru 30 de minute, în frigider.
Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție
Chiftelele se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până se formează o crustă aurie, apoi se gătesc, sub capac, încă 10 minute. Chiftele suculente sunt gata. Poftă bună!
Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute.
Pentru a le prepara veți avea nevoie de:
ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.
Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.
Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii.
Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună!
Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.
Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.
Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.
Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de pulpe de pui;
320 grame de ardei roșu;
100 grame de făină,
100 grame de nuci de pin,
1 ceapă albă;
ulei de măsline,
sare - după gust.
Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.
Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News