Ceaiurile din plante pot fi tratamente pe cât de blânde, pe atât de spectaculoase pentru frumusețea și îngrijirea pielii.
Pentru a obține un ceai-tratament pentru piele, ai nevoie de frunze sau flori din plante medicinale și apă fiartă. Infuziile recomandate pentru îngrijirea pielii sunt bogate în minerale și antioxidanți puternici, au proprietăți antiîmbătrânire, antiinflamatoare și tonice pentru ten.
Cele mai cunoscute sunt ceaiul de mușețel - care curăță și dezinfectează pielea, ceaiul de albăstrele - care tratează cearcănele, ceaiul din frunze de nuc - care întărește firul de păr. Dar sunt și alte ceaiuri care pot fi folosite zilnic în îngrijirea pielii.
Ceaiul verde
Bogat în antioxidanți, are numeroase beneficii asupra tenului. Ceaiul verde hidratează atât pielea uscată, cât și cea cu exces de sebum. Pulverizează ceai verde pe față sau aplică-l direct pe piele cu ajutorul compreselor, de două ori pe zi. Pe lângă hidratare, va înlătura impuritățile pielii și îi va conferi tonus. Este un tratament bun și dacă ai tenul gras, pentru că reduce secreția de sebum și micșorează porii.
Ceaiul verde poate fi folosit și de bărbați. Compresele cu ceai verde rece calmează pielea după ras. Taninurile din ceai verde au efect astringent, diminuând iritația și senzațiile de mâncărime ce apar după ras.
Ceaiul de măceșe
Fructele de măceș sunt extrem de bogate în vitamina C, care stimulează producerea colagenului, proteina ce conferă fermitate și elasticitate pielii. Ceaiul de măceșe este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri antiîmbătrânire. Îl poți consuma ca atare sau îl aplici pe față sub formă de cataplasme ori folosești măceșe măcinate în compoziția unor măști cu miere.
Ceaiul de crețușcă
Florile de crețușcă conțin antioxidanți puternici, dar și acid salicilic, fiind eficiente în combaterea celulitei. O cură de 3 săptămâni cu infuzie de crețușcă poate face minuni pentru atenuarea aspectului de coajă de portocală al sângelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu