Îngrijorați de viitor și de costurile vieții: 7 din 10 tineri irlandezi vor să emigreze

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Dintre cei chestionați, aproape jumătate au spus că se străduiesc să-și îndeplinească șansele în contextul actualei crize ale costului vieții, iar jumătate au raportat că situația le-a afectat sănătatea mintală.

Mai mult de șapte din zece persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani din Irlanda se gândesc să emigreze, în timp ce opt din zece spun că sunt îngrijorați de viitor, a constatat un nou sondaj publicat luni.

Sondajul publicat luni a fost realizat de firma de cercetare Red C în numele Consiliului Național al Tineretului din Irlanda (NYCI). 

Dintre cei chestionați, aproape jumătate au spus că se străduiesc să-și îndeplinească șansele în contextul actualei crize ale costului vieții, iar jumătate au raportat că situația le-a afectat sănătatea mintală.

”Există o teamă reală din partea tinerilor cu privire la ceea ce le rezervă viitorul”, a spus Paul Gordon, director de politici și advocacy la NYCI. 

”Costul vieții afectează întreaga societate, dar îi afectează pe tineri într-un mod diferit”, a spus el. „Este mai probabil să raporteze dificultăți de sănătate mintală și provocări legate de cazare și să cheltuiască o parte mai mare din veniturile lor pe cheltuieli de educație și transport public”, a adăugat el.

”Din păcate, o majoritate covârșitoare simte că se poate obține o calitate mai bună a vieții în altă parte”, a adăugat el, solicitând acțiuni guvernamentale pentru a se asigura că tinerii nu sunt trecuți cu vederea și pentru a-i încuraja să rămână în țară.

Ca parte a transmiterii sale către guvern cu privire la bugetul țării, care va fi anunțată la sfârșitul acestei luni, NYCI solicită o serie de măsuri pentru a reduce presiunea asupra tinerilor.

Printre sugestiile sale se numără o reducere a taxelor de înscriere pentru studenți, creșterea salariului minim național pentru tinerii sub 20 de ani pentru a-l egala cu cel pentru cei peste 20 de ani și extinderea subvențiilor de călătorie pentru tineri.

Citește și:

Raport OIM: 50 de milioane de oameni sunt prinși în sclavia modernă din cauza pandemiei și războiului

Se estimează că 50 de milioane de persoane din întreaga lume sunt victime ale căsătoriilor forțate și ale muncii forțate – în creștere cu 25% față de ultima estimare din 2016 – conform unui nou raport publicat luni de Organizația Internațională a Muncii (OIM), Walk Free și Organizația Internațională pentru Migrație.

Sclavia modernă se referă la munca forțată și la căsătoria forțată, când cineva nu poate refuza să se conformeze sau să scape din cauza amenințărilor, violenței și înșelăciunii. Cercetătorii au efectuat o serie de sondaje în peste 180 de țări pentru a veni cu rezultatele lor, potrivit CNN.

Potrivit raportului, Covid-19 , conflictele armate și criza climatică au cauzat ”perturbare fără precedent” a ocupării forței de muncă și a educației, ducând la o creștere a sărăciei, a migrației nesigure și a violenței bazate pe gen – toate riscuri pentru sclavia modernă.

Dar directorul general al OIM, Guy Ryder, a spus că ”nimic nu poate justifica persistența acestui abuz fundamental al drepturilor omului”.

”Știm ce trebuie făcut și știm că se poate face. Politicile și reglementările naționale eficiente sunt fundamentale. Dar guvernele nu pot face asta singure”, a spus el.

Raportul spune că legi mai bune, protecții juridice mai puternice și un sprijin mai mare pentru femei, fete și persoanele vulnerabile ar putea reduce semnificativ sau, într-o zi, ar putea pune capăt sclaviei moderne.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel