Profeția lui Isaac Newton despre sfârșitul lumii și momentul în care Hristos se va întoarce pe Pământ: Care ar fi anul ”Împărăției Cerurilor”

Sursa Foto: YouTube Biography
Sursa Foto: YouTube Biography

Printre manuscrisele matematicianului și fizicianului englez, există și un calcul detaliat referitor la Apocalipsă.

Matematician, fizician, istoric, astronom, dar și filozof, teolog și alchimist, numele lui Isaac Newton (1642 - 1726) se numără printre cei ale căror studii au revoluționat literalmente cursul științei.

Amploarea descoperirilor la care a contribuit, de fapt, a fost de așa natură încât să rămână în istorie și să formeze baza oricărei dezvoltări viitoare. Ceea ce poate doar puțini știu, și care vine direct din manuscrisele sale, este că omul de știință englez a efectuat și studii despre sfârșitul lumii. Într-adevăr, el a indicat și data la care va avea loc Apocalipsa pe pământ.

Profeția tulburătoare, de fapt, datează din 1704 și i-a aruncat în haos pe contemporanii săi care au luat în serios cuvintele geniului tocmai din cauza prestigiului său.

Dar ce a spus părintele științei moderne

Conform calculelor lui Newton, anul fatidic este 2060, o dată care pe vremea lui Isaac ar fi putut părea îndepărtată, dar care pentru noi astăzi este dramatic de aproape.

Pentru a ajunge la această concluzie, matematicianul și-a combinat studiul Bibliei cu cel al altor scrieri religioase care tratează sfârșitul lumii pământești și apariția ”Împărăției Cerurilor”.

După cum a raportat portalul britanic Dailystar, manuscrisul original - scris în engleza secolului al XVIII-lea - raportează toate calculele matematice și evaluările finale.

Conform calendarului vremii, calculul a luat în considerare luni de treizeci de zile, cu douăsprezece luni pe an și l-a determinat pe omuk de știință să considere mijlocul secolului XXI ca fiind momentul în care Hristos se va întoarce pe Pământ pentru a domni un mileniu în timp ce evreii aveau să întemeieze ”o împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

O ultimă precizare reconfortantă privind sfârșitul lumii: ”s-ar putea să se întâmple cât mai târziu, dar nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să se întâmple mai devreme”, a adăugat Newton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel