Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă

Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient - va fi mai pufoasă și mai fragedă. Sursa - Pexels
Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient - va fi mai pufoasă și mai fragedă. Sursa - Pexels

Omleta este o mâncare rapidă, consistentă și gustoasă. 

Fiecare persoană are probabil propria rețetă de omletă. Suntem obișnuiți cu faptul că laptele este unul dintre produsele folosite pentru a face o omletă. 

Vă propunem să gătiți o omletă cu iaurt de băut, în loc de lapte. Omleta va fi mai fragedă și mai suculentă. Adăugați niște cașcaval și ceapă verde în omletă pentru un gust mai interesant.

Ingrediente:

ouă - 4 bucăți,

ceapă verde - câteva fire,

cașcaval sau brânză tare - 50 de grame,

iaurt de băut - 50 ml, 

ulei de floarea soarelui - pentru prăjit,

sare, piper negru - după gust.

 

Prepararea rețetei

Combinați ouăle cu sare și piper și amestecați-le bine cu un tel. Adăugați iaurtul și mai bateți puțin.

Brânza se dă prin răzătoare medie și se adaugă în bolul cu ouă. Se adaugă și ceapa verde tocată mărunt.

Un mic dejun delicios și ușor de făcut: prăjitura cu piersici, fără unt 

Încingeți o tigaie cu ulei de floarea soarelui (1 linguriță). Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la mic. Gătiți 5-7 minute, până când omleta este gata. Poftă bună!

 

BONUS. Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă 

 

Dacă mai ai două mere în cămară, poți face ușor o plăcintă cremoasă, delicioasă și moale.

Rețeta plăcintei cu mere este foarte simplu de preparat. Desertul va fi delicat și foarte moale. Nu vă faceți griji: ingredientele sunt disponibile în orice bucătărie.   

Ingredientele de care ai nevoie pentru aluat:

14 grame praf de copt,

200 grame făină de grâu,

120 de grame de zahăr,

2 ouă,

100 ml lapte, 

două mere.

Ingredientele de care ai nevoie pentru cremă:

15 gr amidon de porumb,

vaniline - după gust,

250 ml lapte,

50 de grame de zahăr,

1 ou.

 

Cum se prepară rețeta

 

Într-un bol, puneți oul, adăugați zahărul, esența de vanilie și amidonul de porumb. Apoi amestecați cu un tel până când compoziția nu are cocoloașe.

Turnați laptele și amestecați energic. Puneți cratița pe foc și continuați să amestecați până când amestecul devine gros. Când crema este gata, luați cratița de pe aragaz.

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

Acum vă puteți ocupa de prepararea aluatului. Într-un castron mare se pun ouăle, zahărul și se lucrează cu un mixer electric. Ulterior, după ce obțineți un amestec limpede, adăugați laptele și mixați. Urmează făina și praful de copt. Reluați mixarea. Aluatul este gata.

Două mere se curăță de coajă și se taie cubulețe. În acest moment trebuie doar să asamblați plăcinta.   

O tavă de tort cu balamale se unge cu ulei și pe fundul ei se pun merele. Acestea se acoperă cu aluatul. Nivelați cu o spatulă și adăugați crema, preparată anterior. Mai rămâne doar să coaceți plăcinta, o jumătate de oră, la 180 de grade. Înainte de a o servi, trebuie să o decorați cu zahăr pudră. Poftă bună!  

 

BONUS. Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii 

 

Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunți la un desert delicios, care asigură buna dispoziție.

Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.

Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie

Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.

Ingrediente pentru cele 8 porții:

4 ouă,

4 linguri de apă,

esență de lămâie,

un vârf de cuțit de sare,

100 de grame de făină,

100 de grame de amidon,

jumătate de plic de praf de copt,

60 ml ulei de semințe,

80 de grame de stevia,

zahăr pudră pentru decor,

ciocolată neagră pentru decor,

unt și făină pentru tava de copt.

 

Prepararea  

 

Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.

Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.

Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă.  Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe. 

O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.  

Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel