Pâinea din compoziția chiftelelor le oferă suculență și un gust deosebit.
Cu toate acestea, nu toți bucătarii sunt pregătiți să adauge pâine în compoziția pentru chiftele, deoarece acesta este un produs mai bogat în calorii.
Bucătarii cu experiență asigură că pâinea poate fi întotdeauna înlocuită cu alte ingrediente din cămară. Vă invităm să aflați care sunt ingredientele alternative.
Grișul se adăuga în carnea tocată pentru a înlocui pâinea. Puteți pune griș uscat sau griș fiert. Dacă adăugați griș uscat, este important să lăsați compoziția pentru chiftele să se odihnească 15 minute.
Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged
Amidonul vă va permite să gătiți chiftele delicioase. Puteți folosi atât amidon de cartofi, cât și de porumb. Adăugați-l într-o cantitate de 20 de grame la 0,5 kg de carne tocată.
Dovlecelul vă va permite, de asemenea, să gătiți chiftele savuroase, care vor fi suculente și sănătoase .Pentru asta, dovleceii se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Este important să stoarceți dovleceii rași înainte de a-i adăuga în carnea tocată.
Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.
La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.
Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor. Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte.
Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.
În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede.
Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor.
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingură;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu