INML: Avem zeci de cadavre fără aparţinător, neridicate de primării de aproape cinci luni

Primariile nu au mai ridicat cadavrele
Primariile nu au mai ridicat cadavrele

Directorul general al INML "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, că în instituţie s-au epuizat toate spaţiile de depozitare a cadavrelor, existând riscul apariţiei unor focare de infecţie, întrucât primăriile nu au ridicat de aproape cinci luni cadavrele fără aparţinător, deşi termenul maxim de stocare este de zece zile.

"Primăriile de sector ne-au spus că nu au bani şi că oricum acţiunea a fost preluată de către Municipalitate. Cei din Primăria Capitalei spun că nu sunt încă pregătiţi pentru preluarea acestei activităţi. Dar nici noi nu mai putem ţine aceste cadavre care ne blochează activitatea", a precizat Dermengiu, citat de Mediafax.

Legiştii au făcut autopsia cadavrelor, iar primăriile de sector şi serviciile de asistenţă socială trebuiau să le ridice şi să le înhumeze. "Capacitatea de stocare în frigidere este limitată. În plus, cadavrele nu sunt îngheţate şi se degradează. Există riscul apariţiei unor focare de infecţie. Ar trebui să stea în frigider şapte, cel mult zece zile. Or, avem unele şi de peste cinci luni, cele mai multe fiind din sectoarele III şi V", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel