De cele mai multe ori ceapa ne dă mari bătăi de cap atunci când o gătim. Vă propunem câteva trucuri care vă vor ajuta.
Un truc mai puţin cunoscut de gospodine aduce în prim plan laptele.
Înmuiaţi ceapa în lapte rece timp de 10 minute, apoi clătiţi cu apă. Gustul cepei va fi unul mai blând, aceasta nu va mai ustura atât de mult, iar voi nu veţi mai plânge atunci când o gătiţi.
Puneţi gheaţă peste ceapă
Este unul dintre cele mai folosite trucuri. Curăţăm ceapa, după care o punem într-un bol cu apă şi gheaţă timp de 15-20 de minute. Cu acest truc simplu, ceapa nu va mai ustura şi îşi păstrează aroma și textura crocantă.
Sare de sare
Dacă nu avem gheață, putem adăuga sare și oțet (sau numai sare) în ceapa curăţată, o acoperim cu apă timp de 5-10 minute, după care clătim cu apă curată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu