Înmormântarea Regelui Charles III este deja plănuită de același organizator care a plănuit înmormântarea Reginei Elisabeta II.
Cel care a început să plănuiască înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a în urmă cu 23 de ani, a vorbit despre efort și detaliile implicate în întregul eveniment. Locotenent-colonelul Anthony Mather a început să plănuiască pentru „London Bridge”, numele de cod dat pentru Regină, în 1999, când Majestatea Sa avea peste 70 de ani.
A condus o echipă de 300 de oameni, care se întâlneau o dată pe an pentru a revizui planurile și a se coordona cu angajații reședințelor regale.
Pregătirile au inclus crearea unei replici a sălii Westminster în interiorul unui hangar de avioane, precum și a unui vagon de tren special iluminat, cu ferestre din sticlă, care să permită celor îndoliați să vadă sicriul în timp ce vagonul a călătorit din Edinburgh spre Londra. În cele din urmă, vagonul nu a fost folosit niciodată, deoarece s-a decis că trenul va cauza prea multe întreruperi în rețeaua națională și va enerva publicul.
Un bărbat care poartă cizme cu tocuri de oțel a testat chiar și covoarele care au fost folosite în Westminster Hall, plimbându-se de-a lungul lor de 100 de ori pentru a vedea cât de rezistent este materialul, relatează Daily Mail și The Mirror.
Lt Col Mather a lucrat împreună cu Ducele de Norfolk care, în calitate de Earl Marshal, este responsabil de supravegherea oficială a funeraliilor și încoronărilor regale. Cu toate acestea, Lt Col Mather a fost cel care a întocmit planurile pentru înmormântare. Mather și-a amintit că prima lui versiune pentru planurile funeraliilor avea 15 pagini, în timp ce ultima sa copie din 2017 avea o grosime de aproximativ doi centimetri și jumătate.
El a spus: „În ultimii ani, am preluat întreaga sală de bal de la Palatul Buckingham. Am făcut totul printr-o prezentare PowerPoint. Oamenii au jurat să păstreze secretul – nu au discutat despre asta, în afară de acei oameni care aveau nevoie să știe.”
Mather nu ar fi vorbit niciodată direct cu Regina despre înmormântare, orice mesaj ar fi trecut prin secretara ei privată și livrat într-o cutie roșie. Dacă dorea vreo modificare, le nota și le trimite înapoi. Cu toate acestea, Mather a vorbit uneori direct cu fiul ei, prințul Charles, actualul Rege.
Când a pregătit planurile, Mather a spus că el și echipa sa au fost foarte atenți la presiunea la care Charles și Camilla au fost supuși în zilele de după moartea Reginei și au pregătit o zi de odihnă de la îndatoririle publice și o serie de pauze scurte de odihnă în alte zile. Chiar și în ziua lui liberă, Regele încă lucra într-o oarecare măsură, a spus lui Mather, primind apeluri telefonice de la șefii de stat.
Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi o ceremonie complet modificată faţă de cea a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.
Astfel, în loc de 4 ore, cât dura în mod tradiţional, ceremonia va fi scurtată la puţin peste o oră, vor fi mai puţine ritualuri la Westminster Abbey, şi va da tonul pentru o monarhie modernă.
Iată câteva dintre lucrurile care se vor întâmpla la încoronarea Regelui Charles al III-lea, conform Daily Mail.
1. Ceremonia va dura puţin pe o oră. Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu