Innovative Enterprise Week 2019, debut la Universitatea Politehnică București

Innovative Enterprise Week Bucharest 2019 face parte din programul Horizon Europe
Innovative Enterprise Week Bucharest 2019 face parte din programul Horizon Europe

Universitatea Politehnică București este, în perioada 19 - 21 iunie, gazda dialogului între știință, tehnologie și inovare la nivel global Innovative Enterprise Week, unul dintre cele mai mari evenimente la nivelul Uniunii Europene în domeniile științei, tehnologiei și inovării, reunind specialiști de top din țări precum Franța, Germania, Italia, Slovacia, Anglia, Israel, Elveția, România sau USA.

Innovative Enterprise Week Bucharest 2019 face parte din programul Horizon Europe care, conform Comisiei Europene, are prevăzut un buget de 100 de miliarde de euro pentru următorul exercițiu financiar (2021-2027).

Conferința Innovative Enterprise Week 2019 este organizată sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), împreună cu Comisia Europeană.

Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 iunie 2019, la București, în Aula Nouă a Universității Politehnica și reunește reprezentanți ai instituțiilor europene, factori de decizie naționali, cercetători, antreprenori și investitori la nivel global, pentru a dezbate oportunitățile și provocările viitorului program-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene. Timp de trei zile, Innovative Enterprise Week oferă ocazia unică de a interacționa cu experți care au definit şi continuă să contribuie la dinamica ecosistemului global de inovare.

De la idee la proiect finanțabil

Prima zi, 19 iune, va fi dedicată dezbaterilor privind parcursul de la idee la un proiect finanțabil și oportunitățile oferite de Consiliului European pentru Inovare, prin apelurile-pilot Pathfinder. Totodată, pe scenă, vor urca și reprezentanți ai organizațiilor care finanțează inovarea în Europa, creând un spațiu de dialog unic. Printre aceștia se numără: Thomas Skordas – Director, DG CONNECT, Digital Excellence and Science Infrastructure, European Commission | Julien Chiaroni – Programme Manager, French Innovation Council | Daniela Corda – Research Director, Institute of Protein Biochemistry – IBP-CNR | Elina Holmberg – Senior Director, Business Finland | Mina Teicher – Director, Emmy Noether Research Institute, Bar-Ilan University, former FETAG chair | Ingmar Hoerr – CEO, CureVAC | Lars Frolund – Research Director, Massachusetts Institute of Technology. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de informare asupra apelurilor-pilot EIC Pathfinder, 2019 și 2020, oferind ocazia, celor prezenţi, de a afla detalii din culisele pregătirii unui astfel de apel, precum și câteva recomandări pentru cei interesați să aplice. Aceasta va fi condusă de Viorel Peca – Head of Unit, DG CONNECT, Future and Emerging Technologies, European Commission și Marta Calderaro, FET National Contact Point, APRE.

Beneficiile modelelor de finanțare mixtă

Pentru mâine, 20 iunie, este programată dezbaterea legată de beneficiile modelelor de finanțare mixtă, public-privat ce face parte din programul Consiliului European pentru Inovare, prin Instrumentul de lucru, denumit generic Accelerator . Experți care au contribuit la crearea modelului, investitori, business angels, finanțatori publici și echipe de proiecte care au obținut finanțare vor dezbate avantajele și dezavantajele acestui tip de instrument. Printre aceștia se numără: Daria Tataj – Chairwoman of RISE, High-Level Advisors to EU Commissioner for Research, Science & Innovation, Founder of Tataj Innovation | Nicolas Sabatier – Advisor to the Director, DG RTD, European Innovation Council, European Commission | Fabio Pianesi – Head of External Collaboration of EIT Digital | Natasha Kapil – Program Leader for Finance, Competitiveness & Innovation European Union Member States, World Bank | Antonio Fonduca – Venture Diplomat Zurich. În a doua parte a zilei , începând cu ora 14:00, va avea loc, în paralel, și o sesiune de pitching: "EuroQuity pitching, powered by Access4SMEs". Dezbaterile se vor încheia cu un focus pe tematicile prioritare ale Comisiei Europene privind dimensiunea responsabilă și socială a impactului investițiilor, reunind inovatori din ecosistemul național si european, care vor împărtăși din secretele care îi motivează în această direcție.

Experiențe, așteptări, dificultăți

Pe 21 iunie, a treia zi a Innovative Enterprise Week, scena va fi preluată de experți în crearea de instrumente financiare la nivel european, printre aceștia numărându-se reprezentanți ai Comisiei Europeane, Băncii Europeane pentru Investiții sau ai fondurilor de investiții naționale și internaționale, precum și inovatori care au accesat diferite scheme de finanțare. Expunerile acestora se vor axa pe experiențele, așteptările și dificultățile întâlnite în crearea și implementarea unui plan de investiții. Totodată, dezbaterile vor atinge din nou dimensiunea impactului când se ia decizia unei investiții.

DESPRE Innovative Enterprise Week Innovative

Enterprise Week Bucharest 2019 face parte dintr-o serie de evenimente care se desfășoară în fiecare țară aflată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în contextul mai larg al sprijinirii dezvoltării ecosistemului de inovare european prin îmbunătățirea participării entităților de cercetare și IMM-urilor în cadrul viitorului program Horizon Europe. Conform Comisiei Europene, programul are prevăzut un buget de 100 de miliarde de euro pentru următorul exercițiu financiar (2021-2027). Programul va fi lansat pe data de 1 ianuarie 2021, succedând programul de finanțare aferent actualului cadru financiar, Horizon 2020.

DESPRE UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare și cea mai veche universitate tehnică din țară și printre cele mai prestigioase universități din România. Tradiția instituției noastre, dezvoltat în aproape 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important națiunii și a generațiilor de studenți, nu este singurul motiv convingător.Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din București, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universități din Europa și peste tot în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel