Înregistrarea care îl va putea compromite pe Trump; Fostul președinte, surprins recunoscând că a păstrat cu intenție documente clasificate

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

CNN a obținut înregistrarea audio a unei întâlniri din 2021 de la Bedminster, New Jersey, unde președintele Donald Trump discută despre deținerea unor documente secrete pe care nu le-a desecretizat.

 

Înregistrarea a fost realizată la clubul de golf al fostului președinte al Statelor Unite, Bedminster, New Jersey, în iulie 2021 și pare să indice că știa procedurile adecvate de declasificare, dar nu le-a urmat cu intenție.

Obținută pentru prima dată de CNN, înregistrarea oferă o nouă perspectivă asupra unei conversații citate în rechizitoriul procesului împotriva lui Trump pentru manipularea greșită a documentelor clasificate.

Înregistrarea de două minute sugerează că candidatul republican deținea informații secrete despre planurile Pentagonului de a ataca Iranul.

Înregistrarea începe cu Trump spunând: „ăștia sunt bolnavi răi”, în timp ce un membru al personalului l-a adus în discuție pe generalul Mark Milley, președintele șefilor de stat major comun.

„La fel ca atunci când Milley vorbește despre „Oh, vei încerca să dai o lovitură de stat”. Nu, ei încercau să facă asta”, a spus angajatul în înregistrare.

În conversație, Trump vorbea cu mai multe persoane care îl ajutau pe fostul său șef de cabinet, Mark Meadows, să scrie o carte. Asistenta lui, Margo Martin, a înregistrat în mod regulat conversații cu autorii pentru a se asigura că aceștia au relatat cu acuratețe observațiile sale.

Potrivit înregistrării difuzate pe CNN, Trump se referă la un document și la statutul său clasificat, descriindu-l participanților la discuție.

„Acestea sunt hârtiile”, spune Trump în înregistrarea audio, în timp ce discută despre planurile de atac ale Pentagonului, un citat care nu a fost inclus în rechizitoriu.

„Documentul a fost făcut de armată și mi-a fost dat”, continuă Trump, înainte de a observa că documentul a rămas secret. „Vezi că, în calitate de președinte, l-aș fi putut declasifica”, spune el. „Acum nu pot, știi, dar acesta este încă un secret.”

Trump și consilierii săi au glumit și pe seama e-mailurilor lui Hillary Clinton. „Hillary ar fi tipărit lucrurile ăstea, știi. E-mailurile ei private”, a spus un angajat al lui Trump.

„Nu neapărat, dar le-ar fi trimis lui Anthony Weiner”, a răspuns Trump, referindu-se la fostul congresman democrat, stârnind râsete în cameră.

Întâlnirea din iulie 2021 care a fost înregistrată a avut loc la scurt timp după ce Trump a fost supărat de știrile potrivit cărora generalul Mark Milley, președintele șefilor de stat major comun, l-a îndemnat să nu atace Iranul în ultimele săptămâni ale președinției sale.

Trump credea că documentul care descrie raportul de atac asupra Iranului va submina afirmațiile raportate de Milley, deși raportul a fost de fapt scris mai devreme în administrația Trump, când Joseph Dunford era președintele șefilor de stat major comun, a spus o persoană familiară cu documentul.

Trump a pledat nevinovat la începutul acestei luni pentru 37 de capete de acuzare legate de presupusa manipulare greșită a documentelor clasificate păstrate în stațiunea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

Înregistrarea în cauză îi poate compromite șansele de a da vina pe proprii angajați pentru manipularea greșită a documentelor, câtă vreme el le aducea în discuție cu persoane neautorizate și încerca să își facă lobby politic, folosindu-se de secretele de stat ale SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel