Elevi, studenţi sau profesionişti, începători sau veterani se pot înscrie pentru a participa la Hackathonul internaţional 'NASA Space Apps Challenge 2019', care se va desfăşura simultan, pe 19 şi 20 octombrie, în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova, alături de peste 200 oraşe din întreaga lume.
Înscrierile se fac pe pagina fiecărui oraş. Sunt încurajate să participe persoanele de orice vârstă, creative şi cu abilităţi de rezolvare a problemelor - elevi, studenţi sau profesionişti, începători sau veterani. Pot fi programatori, oameni de ştiinţă sau doar pasionaţi de acest domeniu, designeri, storytelleri, creatori, constructori, specialişti software, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor. Hackathoniştii vor avea acces la instrumente gratuite oferite la nivel internaţional de Neustar, Google şi Sentinel Hub, constând în servicii de cloud computing, nume de domenii şi acces la o platformă GIS. La ediţia din acest an sunt propuse cinci teme generice şi 25 de teme specifice, care pot fi consultate în cadrul fiecărei categorii.
Cea numită 'Oceanele pământului' urmăreşte identificarea de soluţii optime pentru protejarea acestora. Categoriile 'Luna noastră', respectiv 'Planetele' propun explorarea creativă a acestora. Ultima categorie, 'Trăind în propria lume', pune accentul pe elementele care ne permit existenţa pe Terra şi pe proiectele creative care ilustrează conexiunile din interiorul acestui ecosistem. 'SpaceApps Challenge' este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume.
În cadrul ediţiei din 2018 au fost înscrişi peste 18.000 de participanţi din 75 de ţări, iar în România, 300 de participanţi au luat parte la hackathon. La ediţia din 2018 au fost desemnate 8 echipe finaliste din România, iar una dintre cele din Cluj s-a numărat printre finalistele internaţionale la categoria 'Impact galactic'. În Bucureşti şi Cluj-Napoca, evenimentul este organizat de Digital Transformers Innovation Studio şi DiFine PR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu