Înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

AFM anunță că înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că astăzi, 9 octombrie 2024, ora: 10:00, s-a desfășurat ultima sesiune de înscriere pentru acest an în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, respectiv cea a unităților de cult. Bugetul de 20.100.000 lei alocat acestei sesiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 670 solicitanți.

„Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităților de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice 2024. Ca element de noutate, în cadrul acestei sesiuni s-a asigurat finanțarea instalațiilor pentru stocarea energiei electrice produse de panourile fotovoltaice, o măsură esențială pentru maximizarea eficienței și independenței energetice a gospodăriilor și a unităților de cult. Această noutate a dus la creșterea subvenției, de la 20.000 lei la 30.000 lei, oferind astfel un sprijin financiar mai mare pentru cei care doresc să investească în energia verde. Înscrierile în program, atât din partea persoanelor fizice cât și a unităților de cult, însumează solicitări de finanțare în valoare de 1.999.980.000 de lei pentru instalarea a 66.666 de noi capacităţi de producere a energiei electrice finanțate din Fondul pentru mediu”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Care sunt următorii pași pentru cei care s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice

"Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

După încheierea contractelor de participare cu AFM a instalatorilor care s-au înscris în program, în perioada 06 – 13 septembrie 2024, se va publica pe site-ul instituției, lista consolidată a instalatorilor validați care va include atât instalatorii validați în acest an, cât și instalatorii validați în sesiunile anterioare care au reconfirmat participarea în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice.

Din momentul în care se va publica pe site-ul instituției lista consolidată a instalatorilor validați în cadrul programului, solicitanții au termen de maximum 90 de zile, pentru parcurgerea următoarelor etape:

a) selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei;

b) efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant.

c) aprobarea/respingerea/refuzul de către instalator a solicitanţilor.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de acesta, conform procedurii de analiză și selectează în aplicație solicitanții eligibili.

Administrația Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicației listele cuprinzând proiectele solicitanților propuși spre aprobare. După publicare pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice. Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalația și în care se va obține certificatul de racordare", precizează Administrația Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel