Inscripții antice referitoare la faraonii egipteni au fost găsite pe fundul lacului Nasser / foto în articol

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Când înaltul baraj din Aswan a fost construit în anii 1960, apele au scufundat multe informații ale trecutului antic al Egiptului. Acum, arheologii au documentat unele dintre aceste secrete pierdute.

O misiune arheologică comună egipteano-franceză a descoperit inscripții în piatră și artefacte în timp ce desfășura lucrări de cercetare fotografică în Lacul Nasser, scrie IFL Science.

Descoperirile au fost găsite pe formațiuni de stâncă scufundate din jurul insulelor Philae și Konosso, ambele situate în apropierea primei cataracte a Nilului. E vorba practic de zone puțin adânci ale râului Nil, care sunt caracterizate de zone stâncoase de bolovani și insulițe care ies din canalele înguste. Sunt șase Cataracte în total, distribuite între Aswan și Khartoum, în Sudan.

Înainte de construirea barajului Aswan, Cataractele au reprezentat un obstacol semnificativ pentru bărcile care navigau pe Nil, din cauza apelor puțin adânci și repezi.

Când a fost construit barajul din Aswan în anii 1960, zona din jurul insulelor Philae și Konosso a fost inundată și s-a format Lacul Nasser. Lacul acoperă acum o zonă de 5.250 de kilometri pătrați. Zona conținea o serie de temple importante, inclusiv faimosul Abu Simbel, precum și complexul de temple Philae.

Aceasta a dus la crearea programului Campania Internațională pentru Salvarea Monumentelor Nubiei, condus de UNESCO.

În timpul cercetărilor recente, arheologii de la Ministerul Egiptean al Turismului și Antichităților, în colaborare cu Universitatea Paul Valéry din Montpellier, au găsit sculpturile în piatră, împreună cu picturi și miniaturi care îl înfățișează pe Amenhotep al III-lea (care a domnit în jurul anilor 1390-1353 î.Hr.), Thutmose IV (a domnit în jurul valorii de 1401-1391 î.Hr.), Psamtik III (a domnit în jurul anilor 526-525 î.Hr.) și Apries (a domnit în jurul anilor 589-570 î.Hr.).

Momentan, Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt nu a precizat ce se precizează în inscripții. Ei au lansat o declarație care sugerează că mai multe informații vor fi lansate în viitor, ca parte a unei publicații științifice oficiale pe acest subiect.

Potrivit Ministerului, cercetătorii au folosit „tehnici moderne”, inclusiv scufundări, topografie arheologică, fotografie și video subacvatic și fotogrammetrie, precum și desene clasice, pentru a înregistra și documenta descoperirile. Cercetătorii lucrează acum pentru a crea modele tridimensionale ale inscripțiilor.

Echipa consideră, de asemenea, că mai multe inscripții și alte informații istorice legate de domniile faraonilor descrise la fața locului vor apărea probabil pe măsură ce munca lor va progresa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel