Insecticid natural împotriva căpușelor. Cum îl prepari

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să ții căpușele la distanță, poți prepara un insecticid natural. Partea bună este că ai mai multe variante la dispoziție deloc scumpe. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Cea mai simplă metodă de a ţine la depărtare căpuşele este să întreţii curtea şi perimetrul acesteia. Tunde iarba în mod constant!

În cazul în care ai încălzire pe lemne, asigură-te că aceasta este la distanţă faţă de casă. Așază-le astfel încât să nu dai posibilitatea şoarecilor să îşi facă vreun cuib. Şoarecii atrag căpuşele! Este recomandat să tai şi pomii sau arbuştii în fiecare an, pentru a limita spaţiile unde soarele nu ajunge. Aceste locuri cu puţină lumină şi umiditate ridicată este locul ideal pentru căpuşe.

Vezi și: Cum ții graurii departe de cireși. Metode banale și eficiente

Soluții naturale împotriva căpușelor

Uleiul esenţial de eucalipt. Pune 20 de picături în 120 ml de apă. Amestecă foarte bine și aplică pe haine, pantofi, dar şi pe piele. De asemenea, poate fi folosită şi pe blana animalelor.

Plantează lavandă, mentă, rozmarin, galbenele sau salvie. Căpuşele urăsc aceste plante şi nu se vor apropia de perimetrul grădinii tale.

Usturoiul. Ai nevoie de 3 căpăţâni de usturoi, pe care să le decojeşti şi să le dai prin blender ori să le toci. La fiecare 30 de grame de usturoi tocat, vei avea nevoie de 250 ml de apă. Pune soluţia într-un recipient cu pulverizator, iar apoi aplic-o pe gazon, o dată la 4 zile, pentru 7 săptămâni. Soluţia nu numai că va ţine la depărtare căpuşele, dar va omorî adulţii şi ouăle acestora. Nu aplica soluţia direct pe plantele din curte, flori sau frunze!

Lămâia. Fă un insecticid natural din 500 ml de apă  în care adaugi 2 lămâi tăiate. Lasă apa să dea în clocot timp de 1-2 minute, iar apoi să fiarbă timp de o oră. Strecoară apa şi pune-o într-un recipient cu pulverizator. După aceea, foloseşte această soluţie prin curte, pe animalele de companie şi pe pielea ta. 

Unde trăiesc căpușele

Căpușele sunt mici paraziți externi cu dimensiuni de aproximativ 0,5 - 15 mm, potrivit desprecapuse.ro. Se prind de pielea animalelor sau a oamenilor, înțepând suprafața acesteia și hrănindu-se cu sângele gazdei. De obicei, se atașează la baza firului de păr, în spatele urechilor, la pliul coatelor, în spatele genunchilor, în zona inghinală și a axilelor.

Căpușele trăiesc în apropierea solului, în iarbă înaltă și pot fi găsite atât în orașe, cât și în afara acestora, în parcuri și grădini, precum și în păduri și pe pajiști.

Vezi și: Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Cum și când se taie liliacul. Cele mai importante reguli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel