EXCLUSIV  Înșelatul, la mare căutare pe caniculă. Psiholog: Când se bazează pe povești emoționale, acel cuplu nu mai este de mult timp împreună

Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Psihologul Radu Leca a vorbit despre cauzele pentru care trădarea și înșelatul în cuplu reprezintă subiecte de știri la mare căutare.

L-am contactat pe psihologul Radu Leca pentru a explica de ce sunt citite într-un număr foarte mare știrile, articolele cu subiecte despre înșelat și trădare în relația de cuplu, mai ales în sezonul cald, canicular. Iată care ar fi explicația, din punct de vedere psihologic, cu privire motivele din spatele apetenței tot mai multor oameni de a citi articole privind subiecte despre infidelitate, înșelat, trădare în cuplu. 

Noțiunea care a devenit din ce în ce mai înaltă, din punct de vedere cognitiv

"Din punct de vedere psihologic, avem o explicație simplă, care contează mai ales pentru persoanele peste 40 de ani. Pentru această categorie de persoane explicația este simplă și favorabilă noțiunii de înțelegere concretă a relației de cuplu. Cu cât ele sunt mai triste, cu atât se pune baza unei noțiuni egale, respectiv de responsabilitate în interiorul cuplului. Se pare că, modalitatea prin care noțiunea de a înșela și a trăda se realizează a devenit din ce în ce mai înaltă, din punct de vedere cognitiv. Automat, știrea trebuie să fie una cu un potențial emoțional cât mai ridicat, în așa fel încât suferința să fie vizibilă.

Conglomerat de emoții din spațiul online. Ce dă de gol un cuplu că nu mai este, de fapt, împreună

Datorită faptului că, din punct de vedere elementar, avem de-a face cu un conglomerat de emoții, care vin din spațiul online către realitate, oamenii nu mai sunt atât de aplecați asupra relației de cuplu. Prin urmare, specialiștii merg pe ideea, de-a dreptul brutală, din punctul meu de vedere, aceea că o poveste lacrimogenă despre înșelare, trădare, amintiri va deveni una de succes, mai ales pentru cuplurile care se căsnesc să rămână împreună. Trebuie specificat un singur lucru foarte simplu: În momentul în care un cuplu se bazează pe povești emoționale, ca să rămână împreună, înseamnă că acel cuplu, de mult timp nu mai este împreună", a spus psihologul Radu Leca, pentru DC News.

Citește și articolul - Gelozia, minciuna şi manipularea asociată cu dependenţa de droguri, impact asupra relaţiilor de cuplu. Radu Leca: Sunt singurul din România care o spune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel