Inspecția Judiciară va deschide o anchetă pe numele judecătoarei de la Mangalia

Lista judecătorilor eliberați din funcție de Klaus Iohannis / Foto: Pixabay
Lista judecătorilor eliberați din funcție de Klaus Iohannis / Foto: Pixabay

DC News a solicitat, de asemenea, în cursul zilei de ieri un punct de vedere al Inspecției Judiciare cu privire la atitudinea și modul în care judecătoarea care soluționa dosarul „2 Mai” și-a îndeplinit atribuțiile.

Astăzi, potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, judecătoarea de la Judecătoria Mangalia va fi anchetată pentru mai multe motive: suspiciunea nerespectării obligației de a studia dosarele înainte de ședința de judecată, modul în care gestionează și comportamentul din sala de ședințe.

Vezi și: Mărturii după ce judecătoarea din dosarul Vlad Pascu a întrebat dacă Sebastian, unul dintre copiii uciși, e în sală: ”Dar e vreo victimă care a murit?”. E strigător la cer

Nu este prima experiență a judecătoarei  Ancuţa Popoviciu cu Inspecția Judiciară. Ea a mai fost sub lupa instituției anul trecut, atunci când a primit un avertisment în legătură cu „gestionarea activității de magistrat”, iar la niciun an de la momentul respectiv, activitatea judecătoarei în cauză este din nou pusă sub semnul întrebării.

Vezi și: Mărturii după ce judecătoarea din dosarul Vlad Pascu a întrebat dacă Sebastian, unul dintre copiii uciși, e în sală: ”Dar e vreo victimă care a murit?”. E strigător la cer

Totul a venit pe fondul declarațiilor tatălui lui Sebastian - tânărul-victimă implicat în accidentul de la 2 Mai - dar și a altor participanți ai procesului. Judecătoarea a întrebat unde este victima decedată, stârnindu-i lacrimile tatălui. Alți martori au spus că judecătoarea ar fi mestecat gumă în timp ce vorbea cu aceștia.

Cere executarea pedepsei la domiciliu pe motivul finalizării studiilor

Vlad Pascu cere săvârșirea pedepsei prin arest la domiciliu pe motiv că „are studii de finalizat”, la care unul dintre părinții victimelor a răspuns:

„Și ce dacă? Și fiica mea era studentă. Uite că nu mai e. Nici el să nu mai fie. Să stea acolo toată viața. Nu vreau să mai treacă niciun părinte prin ce am trecut noi. Mi-am văzut fiica ruptă în două”.

„Trebuie să se facă ordine printre acești procurori și judecători din România. Nu se poate ca justiția să fie făcută doar pentru cei care au bani în țara asta”, a spus tatăl Robertei, tânăra care a murit în accidentul din 18 august 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel