Instalator din Oradea, consilier în Ministerul Transporturilor

Sursa: Facebook Ministerul Transporturilor
Sursa: Facebook Ministerul Transporturilor

Un bărbat din Oradea, care a lucrat 12 ani ca instalator, a ajuns consilier la Ministerul Transporturilor. 

Cristian Silaghi este din Oradea și a lucrat timp de 12 ani ca instalator de rețele de apă și gaze. Acesta a ajuns acum consilier la Ministerul Transporturilor, scrie clubferoviar.ro. 

Orădeanul a avut de-a lungul timpului mai multe locuri de muncă la stat. A ocupat, pe rând, poziții în consiliile de administrație de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Compania Națională Aeroporturi București sau Electrificare CFR SA.

Asupra sa nu ar plana cel puțin o suspiciune de conflict de interese, de pe vremea când era tot consilier, dar la CFR Călători, mai precizează sursa citată. 

Cristian-Ionel Silaghi ar avea o firmă înființată în octombrie 2018, cu un singur angajat, și care ar fi reușit să realizeze în trei luni de zile o cifră de afaceri de 117.904 lei și un profit net de 84.358 de lei. Datele apar în bilanțul pe 2018 depus la Ministerul Finanțelor Publice, disponibil pe site-ul instituției.

Proces câștigat de firma lui Silaghi

Firma deținută de Cristian-Ionel Silaghi a dat în judecată compania Transferoviar Grup SA, controlată de omul de afaceri Călin Mitică și a câștigat, mai susține clubferoviar.ro. Totul ar fi pornit după ce au fost livrate mai multe produse, ori s-au prestat servicii, către această companie, dar care nu a vrut să plătească factură, drept pentru care a fost dată în judecată.

De aici reiese că între cele două entități a existat un contract, încheiat în perioada în care Cristian Silaghi era consilier la CFR Călători. Asta înseamnă că ar fi existat un conflict de interese în condițiile în care operatorul feroviar de stat este în concurență cu Transferoviar Călători (TFC).

Conform sursei citate, asocierea numelui noului consilier cu Transferoviar Grup ar ridica suspiciuni și dintr-o altă perspectivă după ce CFR Călători a încheiat în 2014 două contracte-cadru cu Remarul 16 Februarie, firmă care face parte din Transferoviar Grup, pentru repararea unor automotoare, contracte care nu au fost însă respectate de societatea clujeană. Și mult mai grav e că șase ”Săgeți Albastre” sunt în incinta societății care ar refuza să le predea către CFR Călători. Cazul a ajuns și-n atenția DNA și deocamdată e in rem. 

Caracatița e mult mai mare, conform jurnaliștilor de la clubferoviar.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel