Instanța a decis. Ce se întâmplă cu românul care s-a trezit cu 27.000 de euro în cont

Ce se întâmplă cu cei 27.000 de euro ajunși în contul unui român din cauza neatenţiei unui bugetar. Iată decizia instanței.

Firma de salubritate din Iaşi, Salubris, a pierdut un proces intentat împotriva a două bănci care au intermediat o tranzacţie financiară greşită. Două instanţe au dat câştig de cauză, până acum, băncilor, societatea ieşeană formulând recurs, ce va fi judecat la Curtea de Apel Iaşi.

Salubris Iaşi se chinuie din 2017 să recupereze suma de 131.000 de lei ce a fost virată, din greşeală, unei persoane fizice. Dorind să achite contravaloarea de combustibil, reprezentanţii Salubris au introdus datele greşite ale beneficiarului, banii ajungând astfel la un cetăţean român al cărui nume nu a fost făcut public de către bănci.

A scos banii imediat ce i-a primit

Norocosul a scos banii imediat de la un bancomat şi a refuzat să îi restituie societăţii de salubritate. Salubris a dat în judecată ING şi BRD, cel două bănci care au intermediat tranzacţia, acuzându-o pe prima că „nu a verificat şi nu s-a sesizat cu privire la faptul că plata sumei s-a făcut într-un cont care nu aparţine respectivei societăţi comerciale, ci unei persoane fizice care a retras suma de bani de la unităţi ATM", citează adevarul.ro.

Băncile au refuzat restituirea banilor

Băncile au refuzat să restituie banii, şi în timpul procesului au arătat că Salubris este cea care a greşit atunci când a indicat greşit contul bancar. Iar Judecătoria şi Tribunalul Iaşi le-au dat dreptate până acum, ultima sentinţă fiind atacată, recent, cu recurs. În perioada următoarea, acesta va fi judecat de Curtea de Apel Iaşi.

Ordinul de plată este considerat ca fiind corect executat

„Potrivit disp. art. 161 din OUG 113/2009, ordinul de plată este considerat ca fiind corect executat în ceea ce priveşte beneficiarul plăţii specificat prin codul unic de identificare, dacă ordinul de plată este executat în conformitate cu codul unic de identificare, iar în art. 162 din acelaşi act normativ se arată că, în cazul în care codul unic de identificare furnizat de utilizatorul serviciilor de plată este incorect, prestatorul de servicii de plată nu răspun­de, în conformitate cu art. 164 - 173, pentru neexecutarea sau executarea defectuoasă a operaţiunii de plată", a stabilit instanţa, mai scriu ei. 

Salubris este o companie la care acţionarul majoritar este Primăria municipiului Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel