Instituţiile de control din Suceava duc lipsă de personal specializat

DSP Suceava
DSP Suceava

Judeţul Suceava se confruntă cu o lipsă acută de personal la instituţiile de control, informează Evenimentul. Un exemplu este cel al Direcţiei de Sănătate Publică care verifică cele peste 800 de unităţi de învăţământ, dar şi restaurantele din întreg judeţul cu ajutorul a doar 14 angajaţi.

Autor: Adrian Stroescu

„Alte şase persoane se ocupă de controlul unităţilor medicale, spitalelor, cabinetelor medicale, policlinicilor”, a declarat Adrian Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

De un număr şi mai mic de inspectori dispun atât Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor, cât şi Inspectoratul Teritoarial de Muncă. Şefii celor două instituţii recunosc faptul că au mari probleme cu personalul, însă dau asigurări că situaţia se află sub control.

„Avem 11 angajaţi dintre care nouă au atribuţii de control. Atunci când am preluat conducerea instituţiei mai existau patru persoane care se ocupau de activitatea de control”, a spus Elena Oanea, şefa Oficiului Judeţean de Protecţie a Consumatorilor.

Instituţiile publice sucevene nu duc lipsă doar de inspectori, ci şi de logistică

„Avem 13 oameni în tot judeţul care se ocupă de activitatea de control în siguranţa muncii. Avem probleme în domeniul forestier. Foarte multe accidente de muncă se petrec în pădure. Gândiţi-vă că judeţul Suceava are cea mai mare suprafaţă de teren împădurită din ţară”, ne-a declarat Ionuţ Creţuleac, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce duce lipsă şi de maşini de teren.

În ultimul an nu mai puţin de 10 angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) s-au pensionat, iar instituţia nu poate să facă angajări. Cu toate acestea DSV stă cel mai bine la capitolul inspectori de teren. Instituţia are 54 de angajaţi cu atribuţii de control. Pe de altă parte şi activitatea desfăşurată de inspectorii DSV este mult mai amplă decât cea a colegilor de la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor sau Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel