Institutul Goethe se va muta, din 24 iulie, într-un sediu nou, mai mare şi mai modern, pe Calea Dorobanţilor, nr. 32.
"Vom închide locaţia din Tudor Arghezi şi ne mutăm într-un spaţiu nou. De ce ne mutăm? Nu am fost niciodată mulţumiţi 100% de condiţiile de aici.(...) Când mi-am început activitatea în 2015 am primit misiunea să caut un spaţiu mai bun care să fie sediul Institutului Goethe pe termen lung. Dorinţa noastră era să găsim un loc în care să putem oferi educaţie culturală într-un spaţiu mai mare şi mai modern care stimulează învăţământul interactiv şi în care să dispunem, în primul rând, de mai mult loc pentru propriile evenimente culturale, precum şi pentru bibliotecă. Ne-am hotărât să alegem o clădire care urma să fie construită de la zero. Este vorba de un spaţiu de pe Calea Dorobanţilor, 32, amplasat într-o zonă centrală, în Piaţa Romană. Este un cartier al institutelor culturale, Institutul Francez, British Council", a declarat joi directorul Institutului Goethe, Evelin Hust.
Ea a adăugat că în noul sediu institutul va avea spaţiu în trei clădiri, una dintre ele fiind sediul fostei Grădiniţe germane nr. 85, în care se va afla administraţia, birourile departamentelor de cultură. În clădirea de birouri, Institutul Goethe va închiria primul etaj, iar aici se vor afla clasele în care se vor ţine cursurile de germană. A treia clădire va fi un pavilion cultural, pe care institutul l-a numit deja "Pavilionul 32" în care va fi amenajată o sală de evenimente de 100 de metri pătraţi, iar la etajul 1 se va afla biblioteca.
Sală de evenimente proprie
"Suntem foarte bucuroşi că avem o sală de evenimente, pentru că un institut cultural are nevoie de propria sală de evenimente în care să îşi poată desfăşura programele culturale. Pe 24 iulie predăm cheile locaţiei actuale şi ne mutăm pe Calea Dorobanţilor, 32. Pe 13 august putem începe deja înscrierile la cursurile de germană, în noua locaţie. Pe 3 septembrie se redeschide biblioteca în noul sediu. Biblioteca din noul spaţiu va avea un nou concept, vom avea o zonă de jocuri, am vrea să fie şi un coworking space unde să vină freelanceri, studenţi, artişti şi toţi cei interesaţi de cultură, în general, să vină şi să lucreze la bibliotecă, sau pur şi simplu să petreacă timp acolo cu colegii. Foarte important, pe 5 şi pe 6 octombrie vom avea marea inaugurare a noului spaţiu", a menţionat Evelin Hust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu