Institutul pentru Studiul Războiului avertizează că Putin se pregătește pentru „ofensivă la scară largă” în săptămânile următoare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Institutul pentru Studiul Războiului a lansat un avertisment privitor la opțiunile belicoase ale președintelui rus Vladimir Putin.

Surse ruse spun că forțele președintelui Putin se pregătesc să lanseze o nouă ofensivă în săptămânile următoare, odată ce pământul va îngheța în estul și sudul Ucrainei, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, citat de Sky News.

Potrivit grupului de reflecție, criticul literar rus și istoricul alternativ Serghei Pereslegin se așteaptă ca forțele ruse să lanseze un efort ofensiv la scară largă în Ucraina, la un moment dat, de acum până la începutul lunii februarie.

Pereslegin crede că forța va veni după ce forțele ucrainene vor fi „epuizate” în a-și apăra pozițiile, în ger, în Avdiivka și malul stâng al râului Nipru.

El a adăugat că rușii ar trebui să fie mai îngrijorați de forțele lor care lansează ofensiva la momentul nepotrivit sau fac „greșeli” decât de o nouă ofensivă ucraineană.

El a mai spus că Rusia ar putea să nu aibă suficientă forță pentru a desfășura un efort ofensiv atât de mare pe cât anticipează.

Trupele ucrainene pot încă să surprindă, atenționează șeful forțelor terestre

Oleksandr Syrskyi, șeful forțelor terestre ale Ucrainei, spune că forțele sale din estul țării încă reprezintă o amenințare pentru inamici, deși se concentrează pe apărare.

A existat inițial optimism pentru o contraofensivă ucraineană de succes în vară, dar apărarea rusă a rezistat în mare măsură, limitând avansurile timpurii la câțiva kilometri.

Comandantul a declarat pentru Reuters că trupele sale nu ar trebui să fie considerate o forță ofensivă, în ciuda faptului că se concentrează asupra apărării țării de agresiunea rusă.

„Obiectivele noastre rămân neschimbate: ne menținem pozițiile... epuizăm inamicul provocând pierderi maxime”, a spus el.

Vorbind dintr-o locație secretă din regiunea de est a Harkiv, el a remarcat cum trupele ruse presează în mai multe direcții de-a lungul frontului de est, cu scopul de a avea controlul deplin al regiunii industriale Donbas, în ciuda pierderilor mari de oameni și provizii.

De asemenea, Rusia speră să recupereze terenul pe care l-a pierdut în regiunile de sud Herson și Zaporizhzhia, a adăugat Syrskyi.

El a spus că trupele ucrainene, la rândul lor, desfășoară încă mici contraatacuri, ca parte a ceea ce el a numit „apărare activă”, în încercarea de a ține inamicul ocupat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel