EXCLUSIV  Întâlnire cu arta. Valentina Băințan și Marius Constantinescu, invitație la Festivalul Internațional George Enescu / Video

Întâlnire cu arta. Valentina Băințan și Marius Constantinescu, invitație la Festivalul Internațional George Enescu
Întâlnire cu arta. Valentina Băințan și Marius Constantinescu, invitație la Festivalul Internațional George Enescu

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe DC News și Spectacola.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la DC News și Spectacola, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Marius Constantinescu, prezentator al Festivalulului Internațional „George Enescu” și realizator TVR Cultural, și  Valentina Băințan, producător TVR și coordonator al Festivalului Internațional „George Enescu”, vin în platoul DC News și Spectacola, pentru a  vorbi despre Festivalul Internațional „George Enescu”

4. Întâlnire ... (valentina-baintan-marius-constantinescu-georgiana-ionita-toader_92257100_70985200.jpg)

A început a 26-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. 


Festivalul Internațional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, iar tema ediției este Generozitate prin muzică|Generosity through Music. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii. 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 2 septembrie, ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook DC News și Spectacola dar și pe DC News TV

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro   și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania   

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201

                       

Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                         

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                        

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                          

Site: https://www.spectacola.ro/                            

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola         

Valentina Băințan, producător TVR și coordonator al Festivalului Internațional „George Enescu”

2. -imagine fara descriere- (valentina-baintan_60501400_55438200.jpg)

În prezent, ca producător tv, este implicată în realizarea și coordonarea unora dintre dintre cele mai importante evenimente muzicale ale Bucureștiului - Festivalul Internațional „George Enescu”, Concursul Internațional „George Enescu”, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo.

Realizeaza PODCASTURILE TVR#ENESCU

Totodată, se ocupă și de realizarea și coordonarea Concertului Regal Caritabil organizat în fiecare an de Casa Regală a Românie, dar și de evenimente de anvergură organizate de Ministerul Culturii.

Înainte de a păși în lumea televiziunii, Valentina Băințan a studiat timp de 20 de ani pianul. A concertat încă din perioada liceului pe importante scene din România, a participat la concursuri naționale unde a obținut premii importante și este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București (Licențiată în Arte).

Anul 2002 a adus pentru ea o schimbare totală de perspectivă. Proaspăt înființatul TVR Cultural avea nevoie de oameni de specialitate, pentru că programele sale începeau să prindă contur și exista un flux amplu și aglomerat de evenimente culturale și muzicale ce aveau loc atât în București, cât și în țară. Astfel, a trecut astfel pragul lumii fascinante a televiziunii și a învățat enorm trecând prin experiențe ample care au format-o și au ajutat-o să devină un adevărat profesionist de televiziune.

A prezentat, de-a lungul timpului, evenimente importante ale Televiziunii Române (Festivalul Internațional „George Enescu”, Maratonul Mozart, Musica da Capo, Eurovision Young Musicians), a realizat interviuri în exclusivitate cu diferite personalități artistice internaționale (regizorii Francis Ford Coppola și Bruno Monsaingeon, compozitorul de muzică de film Nicola Piovani, precum și muzicieni de marcă invitați în cadrul Festivaului Internațional George Enescu) a făcut parte din jurii importante în cadrul unor proiecte de promovare a tinerilor muzicieni români – Selecția pentru bursele „Tinere Talente”a Fundației Regale Margareta a României, „Moștenitorii României Muzicale”, organizat de Radio România Muzical, „Eurovision Young Musicians”, organizat de Televiziunea Română - și a condus cu succes delegația României la Viena, pentru Concursul de Muzică clasică „Eurovision Young Musicians” (ediția 2010).

Totodată, a colaborat cu televiziuni europene (Mezzo, Arte TV, Televiziunea Națională din Slovenia), în vederea schimbului de programe muzicale și de promovare a producțiilor TVR.

Este și semnatara unei serii de proiecte de televiziune inedite: „Maratonul Enescu” la TVR, „Experimentul Enescu” (un program inedit, dedicat redescoperirii muzicii lui George Enescu, ce a fost solicitat pentru difuzare de Televiziunea Națională din Slovenia), „Music (R)evolution” (singura emisiune dedicată redescoperii muzicii clasice prin intermediul muzicii pop, rock, blues sau jazz), „10 la 10” (o serie de interviuri realizate în regim tip vlogging, chiar de protagoniștii V.I.P invitați) și „Arta Lumii”, primul concept inovativ de transmisii live online, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Marius Constantinescu, prezentator al Festivalului Internațional „George Enescu” și realizator TVR Cultural

3. -imagine fara descriere- (marius-constantinescu_01937600_73936000.jpg)

Marius Constantinescu le aduce telespectatorilor, la TVR Cultural, „Ediție limitată” și prezintă, împreună cu Mirela Nagâț, „Intrare liberă”.

A absolvit Şcoala Superioară de Jurnalism din București în 2001, iar în 2002 Facultatea de Jurnalism, Publicitate şi Relații Publice (Universitatea București) - Licenţă cu specializare majoră în publicitate şi relații publice şi minoră în jurnalism.

Marius Constantinescu are un master în Consultanță și Expertiză în Publicitate la Facultatea de Litere (Universitatea București) și unul în Istoria și Teoria Artei la Facultatea de Istoria și Teoria Artei (Universitatea Națională de Arte București). De asemenea, a urmat o serie de specializări precum: Moderating în Radio EBU Internațional Training, organizat de European Broadcasting Union și Societatea Romană de Radiodifuziune, Curs de producători radio organizat de Societatea Română de Radiodifuziune și AvantEra Consulting, Cursul Radio Journalism and Program Making organizat de Societatea Română de Radiodifuziune în cooperare cu Ambasada Statelor Unite.

În 2005 a fost desemnat câștigător la nivel național al competiției „British Council te invită la Bienală de Artă de la Veneția”. Din 1995, timp de cinci ani a fost translator pentru TVR - limbă italiană. A fost pentru doi ani membru al echipei de Relații Internaționale a TVR cu ocazia Festivalului Internațional Cerbul de Aur. Printre cele mai de succes proiecte ale sale se numără: Studio deschis (Radio România Actualități, direct) - radio-program de două ore, moderat în direct, axat pe informația utilitară, de actualitate și culturală, Magister Marconi. Călător pe mapamond (Radio România Cultural, înregistrat) - o țară, un oraș, o stradă, un muzeu, un colț de lume cu ajutorul cuvântului și al muzicii, cât și Espresso (Radio România Cultural, direct) - poate cel mai ambițios proiect recent al Radio România Cultural. Un matinal altfel, axat pe actualitatea culturală, pe faptul divers de calitate, pe informația mereu utilă, dar și plăcută auzului, pe cea mai bună muzică a ultimilor 20 de ani. De asemenea, Marius Constantinescu a fost realizator a numeroase știri, transmisiuni directe, corespondențe telefonice, reportaje pentru TVR Cultural și TVR 1.

În mai multe rânduri, a fost redactor şi realizator al Agendei Festivalului Internaţional „George Enescu" şi prezentator al emisiunilor speciale realizate de TVR cu ocazia Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus şi a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel