Întâlnire importantă la New York: Zelenski se declară "recunoscător" / video

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Donald Trump la New York, unde a discutat despre situația războiului din Ucraina și i-a prezentat acestuia un „plan de victorie”. Trump s-a angajat să soluționeze conflictul ruso-ucrainean dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a declarat „recunoscător” pentru discuția „foarte productivă” pe care a avut-o cu fostul președinte american Donald Trump, în cadrul unei întâlniri la New York. Aflat în SUA cu ocazia Adunării Generale a ONU, Zelenski a profitat de prilej pentru a prezenta ceea ce el numește „planul de victorie” al Ucrainei în războiul cu Rusia.

Într-un mesaj postat pe platforma X (fosta Twitter), Zelenski a declarat că i-a expus lui Trump detalii despre situația actuală din Ucraina și impactul războiului asupra poporului său. Deși detaliile planului de victorie nu au fost dezvăluite publicului, acesta a fost discutat și cu președintele democrat Joe Biden și cu candidata democrată Kamala Harris.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA din 2024, s-a angajat să „soluționeze” conflictul dintre Rusia și Ucraina dacă va câștiga alegerile. Acesta a făcut aceste declarații la finalul întâlnirii cu Zelenski, o discuție descrisă ca fiind „foarte delicată” de agențiile internaționale de presă AFP și EFE.

Începând cu invazia Rusiei asupra Ucrainei, care a debutat în februarie 2022, Congresul SUA a aprobat un ajutor de aproximativ 175 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din care 56 de miliarde au fost destinate sprijinului militar direct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel