Întâlnire PSD - ALDE. Tăriceanu, declarație fabuloasă despre Toader

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în urmă cu puțin timp, la Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, că întâlnirea cu Liviu Dragnea, de luni seară, nu a avut drept subiect remanierea ministrului Tudorel Toader, așa cum s-a vehiculat astăzi.  

Întâlnire PSD - ALDE

"Am văzut știrea care a apărut astăzi. Sunt foarte mirat. Într-adevăr, aseară am avut o întâlnire cu președintele PSD, dar a fost o întâlnire între echipa de la ALDE, am fost alături de mai mulți colegi de-ai mei, și echipa de la PSD. Discuția pe care am avut-o a vizat în principal evaluarea impactului legii offshore în ceea ce privește împărțirea profiturilor între statul român și investitori, stabilitatea fiscală și alte chestiuni tehnice din lege. Am discutat într-o atmosferă extrem de colegială și aș spune chiar și fructuoasă pentru că în final am avut aceleași puncte de vedere pe care urma să le prezinte colegii în Comisia de Industrii. Și subiectul Tudorel Toader nu a fost în niciun fel abordat între noi și nu văd care ar fi motivul pentru care acest subiect a apărut în presă decât că există probabil numeroase zone care sunt deranjate de prezența și de acțiunea ministrului Toader ca și conducător al Ministerului Justiției", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu, susținere pentru Toader

"Eu nu mi-am schimbat punctul de vedere în ceea ce îl privește pe ministrul Toader. Cred că ministrul Toader este unul din miniștri care are cea mai bună performanță din actualul Guvern. A dat dovadă de fermitate, de curaj, de o asumare conștientă a rolului și al responsabilităților pe care Ministerul Justiției le are în raport cu celelalte instituții. Nu am văzut în ultimii 15 ani un ministru de calibrul lui Toader care să fi avut curajul să ia taurul de coarne, cum se spune, având în vedere gravele derapaje care s-au înregistrat în România la nivelul Ministerului Public și în alte zone, o altă chestiune legată de protocoale, (...) În condițiile acestea, cu atât mai mult mi se pare nefiresc ca eu, care lupt de peste patru ani pentru restabilirea unei adevărate justiții independente în România, când lupt pentru ca ceea ce am numit în mod curent statul paralel să fie demantelat, să îmi schimb părerea cu privire la ministrul Toader. Pot fi mai multe legături la care mă gândesc. Cred că sunt și alte zone care sunt extrem de nemulțumite că la Ministerul Justiției să fie, așa cum spuneam în trecut, un ministru complezent cu sistemul", a mai spus președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel