Întâlnire Putin - Zelenski. Radu Tudor: E puțin probabil să dorească să-l privească în ochi. Acesta ar putea fi următorul obiectiv al Rusiei

Analistul militar Radu Tudor a vorbit despre o posibilă întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Radu Tudor, analist militar, a vorbit la Antena 3, luni dimineață, despre o posibilă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei:

„Este foarte puțin probabil ca Vladimir Putin să-și dorească să-l privească în ochi pe Volodimir Zelenski. Spun lucrul acesta pentru că, atunci când noi prezentăm dovezi ale genocidului Rusiei în Ucraina, când există atâtea elemente privind crimele oribile de război pe care Rusia le săvârșește acolo, e puțin probabil ca Vladimir Putin, în primul rând, să părăsească teritoriul Federației Ruse.

Să nu uităm că fostul procuror al Curții Penale Internaționale, Carla Del Ponte, a declarat că trebuie emis urgent un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin (citește AICI), iar ceea ce iese acum la iveală demonstrează că Rusia va plăti cu vârf și îndesat din cauza nebuniei lui Putin. Așadar, nu poate fi vorba de un proces de pace, nu poate fi vorba de niciun fel de negociere. Vedem că Rusia realizează o diversiune de mai bine de o lună, pretinde că face parte din așa-zisele negocieri de încetare a focului, cu reprezentanți anonimi, unde nicio figură importantă nu participă la astfel de discuții. Ucraina e firesc să-și dorească cu disperare pacea, dar nu are un interlocutor pentru că Putin și Rusia nu doresc decât război“, a precizat Radu Tudor.

CITEȘTE ȘI   -   Zelenski, discurs în Parlamentul României. Ciolacu: Putin e un criminal de război

Provocări pentru Flancul Estic

Moderatoarea Gina Vacariu l-a întrebat pe Radu Tudor despre evenimentele recente din Odesa, orașul fiind bombardat duminică dimineață (citește AICI) și despre abordarea Poloniei, una dintre cele mai virulente țări europene la adresa Federației Ruse, care a cerut întăriri pe Flancul Estic al NATO (citește  AICI) și sancțiuni mai dure împotriva Kremlinului (citește AICI):

„Cererea Poloniei este justificată și, din informațiile mele, la Cartierul General al NATO se discută despre amplificarea dispozitivului de apărare pe Flancul Estic al NATO. În momentul de față, în România sunt aproape 5.000 de militari NATO și vor mai veni. Am primit întăriri și vom mai primi. În schimb, cred că este imperios necesar să se activeze mult mai rapid grupul de luptă al NATO și să vedem, din punctul meu de vedere, toată forța de răspuns a Alianței Nord-Atlantice, cu 40.000 de militari, activată pe Flancul de Est.

Se apropie amenințarea Rusiei de frontiera României, se apropie amenințarea războinică a Rusiei de frontiera NATO. Rusia și Belarus au mobilizat împreună 200.000 de militari pentru acest război. Ieri, Vladimir Putin i-a cerut lui Serghei Șoigu să întărească și mai mult postura agresivă a Rusiei la frontiera NATO, drept pentru care suntem obligați să ne mișcăm mai repede, să vedem România, Polonia, Bulgaria și țările baltice întărite în fața acestei amenințări și sper ca, până la finalul anului, România să beneficieze de un număr suplimentar de militari NATO, de avioane de luptă, de nave, pentru că, așa cum ai spus, proximitatea Odesei și faptul că Rusia lansează rachete asupra acestui oraș, demonstrează că acesta ar putea fi următorul obiectiv, ceea ce, din punctul meu de vedere, creează o foarte gravă situație de securitate în zona de nord a Mării Negre“, a conchis analistul militar.

CITEȘTE ȘI   -  ”Rețeaua Putin din Europa”. Gheorghe Falcă: Europa va duce până la capăt lupta economică, vom deveni independenți energetic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel