Meniul prânzului de lucru la care participă preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care urmează să închidă marţi acest summit istoric organizat în Singapore, reprezintă un amestec savant între gastronomia occidentală şi cea asiatică şi va include cocktail de creveţi, carne crocantă de porc cu sos dulce-acrişor şi tartă Saint-Tropez, informează AFP şi Reuters.
Publicitate
Potrivit meniului oficial dat publicităţii de Casa Albă, cei doi politicieni şi echipele lor de consilieri vor degusta în timpul antreurilor mai multe specialităţi culinare - cocktail de creveţi, salată de avocado, salată de mango verde din Sud-Estul Asiei, asezonată cu miere, suc de lămâie şi caracatiţă, dar şi o specialitate coreeană bazată pe castraveţi umpluţi, denumită "oiseon".
Felul principal va include carne de vită, servită cu cartofi Dauphinois şi broccoli, o combinaţie de carne de porc crocantă şi sos dulce-acrişor şi orez prăjit chinezesc cu sos iute, dar şi un preparat coreean denumit "daegu jorim" - cod fiert la foc mic în lapte de soia, servit alături de ridichi şi legume asiatice.
Desertul
La desert, delegaţiile conduse de Donald Trump şi Kim Jong-Un vor putea să aleagă între tartă de ciocolată neagră, îngheţată Haagen Daaz cu vanilie şi cireşe şi tartă Saint-Tropez, o specialitate culinară franceză.
La acest prânz, de partea delegaţiei americane, Donald Trump urmează să fie însoţit de Secretarul de Stat Mike Pompeo, secretarul general al Casei Albe John Kelly şi consilierul pentru securitate naţională John Bolton.
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, ambasadorul Statelor Unite în Filipine, Sung Kim, şi consilierul pentru Asia al preşedintelui Trump, Matthew Pottinger, vor completa delegaţia americană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu