Întâlnirea Joe Biden - Xi Jinping. Chirieac: SUA trebuie să facă niște concesii pentru a scoate China de pe axa răului cu Moscova și Teheran

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat întâlnirea dintre Joe Biden și Xi Jinping.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a comentat întâlnirea dintre Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, cu Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, care are loc la San Francisco, la Forumul Economic Asia-Pacific (APEC).

„Privitor la această întâlnire de la San Francisco, poate rezolvăm câte ceva, atât în conflictul din Ucraina, cât și în conflictul Israel - Hamas“, a punctat analistul politic.

„China este o forță economică, iar dacă Statele Unite ale Americii sunt dispuse să facă niște concesii economice Chinei, atunci China poate să fie smulsă din această axă a răului: Moscova-Teheran-Beijing. E foarte important acest lucru.

Sigur, e vorba și de concesiile politice, de situația cu Taiwanul, însă Taiwanul poate să mai aștepte. Nu e o problemă iminentă pentru China“, a explicat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Joe Biden și Xi Jinping sunt față în față. De ce s-au întâlnit cei doi președinți

Relațiile SUA - China, tot mai scăzute

În ceea ce privește relațiile Beijing - Moscova, Bogdan Chirieac e de părere că Federația Rusă supraviețuiește economic datorită Chinei, iar întâlnirea de la San Francisco va tranșa într-o oarecare măsură modul în care va arăta lumea în perioada următoare.

„Situația economică între China și SUA s-a înrăutățit grav în ultima perioadă și lucrul ăsta se vede în politica externă.

În ceea ce privește Rusia, aceasta e ținută la suprafață din punct de vedere economic de comerțul cu China. China nu a aplicat sancțiuni Rusiei, iar acest lucru se vede. Privitor la Iran, ei nu au nevoie de atât de mult sprijin economic, fiindcă sunt obișnuiți să trăiască puțin.

În aceste zile are loc summitul anului și ar putea influența mult ce se întâmplă în lume în perioada următoare“, a mai punctat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel