Întârzieri semnificative ale trenurilor din Franța, după actele de vandalism

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trei din zece trenuri de mare viteză din Franța vor fi anulate sâmbătă pe rutele afectate din cauza unei serii de atacuri "coordonate" de incendiere. Alte trenuri au întârzieri semnificative.

Întârzieri semnificative

Premierul francez, Gabriel Attal, a declarat că forțele de securitate continuă să caute "sabotorii" responsabili după ce rețelele feroviare au fost paralizate în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice, relatează BBC.

Compania națională de căi ferate SNCF a anunțat că trenurile care vor circula sâmbătă vor avea întârzieri de până la două ore pe principalele linii care fac legătura cu Parisul, iar un sfert dintre serviciile Eurostar vor fi, de asemenea, anulate.

Ministrul transporturilor din Franța a declarat că serviciile vor reveni la normal până luni dimineața. SNCF a estimat că aproximativ 250.000 de pasageri au fost afectați ieri, în timp ce ministrul adjunct al transporturilor, Patrice Vergriete, a afirmat că până la 800.000 de persoane ar putea fi afectate pe parcursul celor trei zile ale JO.

Eurostar, compania care operează servicii internaționale din Londra către Paris și folosește o linie de mare viteză în Franța, a anunțat că unul din patru trenuri nu va circula în weekend.

Citește și - Acte de vandalism la Jocurile Olimpice de la Paris. „Atac masiv“ și incendii pe rutele feroviare de mare viteză / foto 

2. FOTO cu ca... (vagoanele-unui-tren-care-circula-pe-ruta-craiova---bucuresti--deraiate--a-fost-activat-planul-rosu-de-interventie_82369500.jpg)

Sursa: Freepik

Perturbările ar mai dura

Călătorilor li s-a recomandat să își amâne călătoriile, întrucât perturbările ar putea dura până luni.

Printre clienții Eurostar afectați vineri s-a numărat și premierul britanic Sir Keir Starmer, care intenționa să călătorească la ceremonia de deschidere a Jocurilor cu trenul, dar a fost nevoit să zboare în schimb.

El a declarat, pentru BBC, că: "Nu voi pretinde că nu a fost frustrant, pentru că a fost, și pentru foarte mulți oameni a făcut călătoria mult mai dificilă". Până în prezent, nu s-a găsit nicio persoană (fizică sau juridică) responsabilă pentru repararea pagubelor, a spus SNCF.

Compania a declarat că angajații săi "au muncit toată noaptea în condiții dificile, pe ploaie" pentru a repara pagubele.

Vandalismul "strategic" a presupus incendierea unor cutii de cabluri la joncțiunile liniilor de tren Nord, Bretania și Sud-Vest cu doar câteva ore înainte de începerea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice în capitală.

Sabotorii au tăiat și au incendiat cabluri optice specializate, esențiale pentru funcționarea sigură a rețelei feroviare, au declarat oficialii guvernamentali.

Potrivit unei surse AFP, operațiunea a fost "bine pregătită" și organizată de "o singură structură".

Lucrătorii feroviari au dejucat o încercare de a distruge alte echipamentele de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel