Un copil care excelează la școală ar trebui să mulțumească părinților pentru zestrea genetică primită, întrucât rezultatele unui studiu au relevat că inteligența este, până la 40%, moștenită de la cei care i-au dat viață.
Atunci când un copil nu reușește să fie primul în clasă, ar putea fi o problemă de atenție, de implicare, de lene, dar și de coeficientul de inteligență (IQ), acesta din urmă fiind influențat și de genele primite de la părinții biologici.
Potrivit unui studiu genetic realizat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland (Australia), între 20 și 40 la sută din variația IQ copiilor se datorează unor factori genetici.
Studiul a fost realizat pe aproximativ 18.000 de copii din Australia, Olanda, Marea Britanie și SUA cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Acestora li s-a evaluat coeficientul de inteligență, sau IQ-ul, cifre pe care le-au omologat unor date genetice de tipul mostrelor ADN.
Cercetătorii au constatat că, eliminând orice factor de mediu extern, între 20 si 40% din variațiile IQ-ul în copilărie sunt moștenite de la părinții biologici.
Rezultatele au arătat că o genă cunoscută sub numele de FNBP1L a fost semnificativ legat de inteligența copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News