Inteligența artificială, folosită pentru a desfășura asasinate în masă. Impactul noilor tehnologii asupra vieții

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com

Deputatul PSD Andi Cristea, Raportor General al Consiliului Europei pentru Știință și Tehnologie, l-a audiat pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks in Comisia de afaceri juridice. 

„Astazi la Consiliul Europei l-am audiat pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks in Comisia de afaceri juridice. Am avut ocazia, ca raportor general pentru stiinta si tehnologie, sa il intreb direct cum vede impactul noilor tehnologii precum inteligenta artificiala.

2. -imagine fara descriere- (andi-cristea-europarlamentar_47862700.jpg)

A spus ca observa ca inteligenta artificiala este acum folosita pentru a desfasura asasinate in masa, unde granita dintre asasinat si razboi s-a estompat. Multe tinte sunt bombardate ca urmare a directionarii inteligentei artificiale. Aceasta are nevoie de date de supraveghere, precum cele din telefoane si internet, pentru a instrui algoritmii care efectueaza aceste atacuri.

A raspuns ca este entuziasmat de unele evolutii din criptografie, care ofera alternative la concentrarea puterii mass-media in mainile catorva miliardari, desi aceste evolutii sunt inca la inceput”, a transmis Andi Cristea.

Subiectul ridică teme extrem de sensibile și actuale, mai ales în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale (IA) în operațiuni militare și etica acestei tehnologii. Julian Assange atrage atenția asupra unei probleme majore: granița din ce în ce mai neclară între război și asasinate țintite, operate cu ajutorul IA și al datelor de supraveghere. Această idee evidențiază riscul ca tehnologia avansată, în loc să fie utilizată pentru progresul societății, să devină un instrument al violenței și controlului global.

Pe de altă parte, entuziasmul său cu privire la criptografie și la descentralizarea puterii mass-media sugerează o viziune pozitivă asupra viitorului, unde tehnologia poate oferi soluții alternative și mai echitabile pentru problemele de putere și influență. Criptografia are potențialul de a democratiza accesul la informație și de a reduce monopolul media deținut de câteva entități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel