O serie de informații recente fac, tot mai mult, referire la impactul pe care îl are tehnologia asupra locurilor de muncă, într-un orizont de timp apropiat.
Publicitate
Ideea că dezvoltarea tehnologică poate duce la o diminuare a cererii de forță de muncă umană pe piața muncii, o scădere a locurilor de muncă, nu este deloc nouă.
Au existat multe inovații în Silicon Valley în ultimul deceniu, dar pentru oamenii care aspiră să lucreze în industria tehnologiei, cele mai multe transformări pot fi în procesul de asamblare, potrivit Bloomberg.
Acest proces a fost întrerupt în ultimul an. Pierderea locurilor de muncă a făcut întotdeauna parte din industria tehnologiei, iar aceasta este, în general, asociată cu eșecul startup-urilor și concedierea tuturor angajaților.
În timp ce industria tehnologică este captivantă, unii tineri lucrători din domeniul tehnologiei văd AI ca fiind esențială.
VEZI ȘI: Elon Musk spune că va implanta primul cip în creierul unui om în acest an
Elon Musk a declarat că intenționează să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârșitul acestui an.
Elon Musk spune că vrea să doteze "anul acesta" o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale, transmite Agerpres. Acestea vor fi create de compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, transmite AFP.
"Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie", a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.
"Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a adăugat el.
Care este scopul acestui cip implantat în creierul uman
Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani. Elon Musk spune că scopul său este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.
Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson. Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/elon-musk-spune-ca-va-implanta-primul-cip-in-creierul-unui-om-in-acest-an_919903.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu