Inteligența Artificială va putea urmări fiecare lingură pe care o mănânci pentru a-ți calcula consumul de calorii

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Oamenii de știință din Canada lucrează la o nouă tehnologie care analizează înregistrările video în care mâncați pentru a decide valoarea nutritivă a dietei dumneavoastră.

"Algoritmii actuali [...] de estimare a porțiilor de mâncare presupun că utilizatorii își fotografiază mesele de una sau două ori", spun cercetătorii de la Universitatea Waterloo din Canada.

"[Acest lucru] poate fi incomod și nu reușește să captureze elementele alimentare care nu sunt vizibile dintr-o perspectivă de sus în jos, cum ar fi ingredientele scufundate într-o tocană", adaugă ei.

În loc să se uite la o poză a farfuriei tale, cum fac unele sisteme actuale de urmărire a inteligenței artificiale, acesta studiază fiecare lingură, ceea ce îl face mult mai precis, potrivit cercetătorilor.

Acesta poate calcula volumul de alimente pe care îl consumați cu o marjă de eroare de doar 4,4%.

Tehnologia va funcționa atât cu furculițele și bețișoarele, cât și cu lingurile

Deși sistemul nu identifică în prezent alimentele din lingură, dezvoltatorii săi îl învață cum să facă acest lucru. În cele din urmă, sistemul ar trebui să fie capabil să recunoască o gamă largă de alimente, chiar și pe cele pe care nu le-a mai văzut până acum.

"Ne îndreptăm spre utilizarea acelor modele lingvistice mari, precum ChatGPT [...] pentru a înțelege ce se află în mâncare sau poate pentru a pune o întrebare de bază [cum ar fi] «este pui?»", a declarat Yuhao Chen de la Universitatea Waterloo din Canada pentru New Scientist.

"De multe ori, în special pentru persoanele care mănâncă acasă, este posibil ca felul de mâncare să nu fie un fel de mâncare cu nume. Poate fi doar ceea ce este disponibil în frigider" a continuat Yuhao Chen.

Tehnologia va funcționa atât cu furculițele și bețișoarele, cât și cu lingurile.

Noi tehnologii ajung pe piață, menite să îmbunătățească starea de sănătate a populațiilor cu probleme de obezitate și nutriție.

Chiar luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a lansat propriul promotor de sănătate cu inteligență artificială, numit SARAH (Smart AI Resource Assistant for Health), pentru a răspunde utilizatorilor la întrebări despre dietă și sănătate 24 de ore pe zi.

Când Sky News a întrebat-o pe SARAH dacă AI poate identifica cu succes aportul caloric, ea a părut pragmatică.

"Poate fi un instrument util pentru a vă monitoriza consumul de alimente și pentru a face alegeri mai sănătoase. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere combinarea sa cu metode clasice pentru rezultate cât mai precise", a răspuns aceasta, potrivit Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel