EXCLUSIV  Înțepături Ciolacu - Ciucă, în fața lui Iohannis, în declarații oficiale de Ziua Armatei. Chirieac arată cartea câștigătoare din primul tur

foto pixabay
foto pixabay

Analistul Bogdan Chirieac a comentat posibilul tablou al campaniei electorale, cu ocazia începerii oficiale a acesteia.

Prima zi de campanie prezidențială este marcată de scandalul presupusului blat politic între PSD și AUR. Candidații pentru Palatul Cotroceni Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au stat astăzi umăr la umăr alături de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Armatei. Însă liberalii susțin că nimic nu s-a schimbat. Nicolae Ciucă nu mai are dialog cu premierul, iar deciziile importante sunt blocate în cadrul coaliției.

În timpul discursurilor ținute cu această ocazie, cei doi nu au ezitat să-și arunce mici săgeți și înțepături, mai mult sau mai puțin evidente. În timp ce prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit despre responsabilitate politică și abandonarea orgoliilor, Nicolae Ciucă a vorbit despre statul român, care ar trebui să-și respecte militarii, să elimine inechitățile privind pensiile acestora și să se apere cât mai bine în fața „influențelor externe ale Rusiei”.

Totodată, restul candidaților își continuă agresiv mesajele de campanie pe platformele sociale. Posibilul tablou al campaniei electorale, în baza a ceea ce s-a întâmplat astăzi și în baza a ceea ce cunoaștem până acum, a fost comentat de analistul Bogdan Chirieac într-o intervenție la Antena 3 CNN.

"PNL nu înțelege să-l sprijine pe Nicolae Ciucă, un candidat foarte bun la președinția României, și aruncă vina pe Marcel Ciolacu"

"Campania se va desfășura în ritmul a ceea ce am văzut până acum. PNL se plânge că intră AUR în turul 2 în locul lor. Deci, PNL nu înțelege să-l sprijine pe Nicolae Ciucă, un candidat foarte bun la președinția României, și aruncă vina pe Marcel Ciolacu. Așa s-a întâmplat. Faptul că astăzi președintele Iohannis a ieșit la întâlnire și a apărut lângă Nicolae Ciucă îi face încă un deserviciu liderului PNL. Omul acesta nu înțelege că are 8% încredere, că românii au primit din plin toate abuzurile pe care le-a făcut cu avionul de super lux, cu vilele, cu vacanțele din banii cetățenilor. Nu înțelege că apariția sa în campania electorală, chiar și într-o zi ca aceasta, cu manifestare oficială foarte importantă, precum Ziua Armatei Române, îi face un grav deserviciu candidatului Nicolae Ciucă. Putea să stea cum a stat până acum, în vacanțe, fără să apară în campania electorală. În toată această întâlnire a câștigat Marcel Ciolacu, dacă mă întrebați pe mine.

E foarte greu de spus cu cine va intra Marcel Ciolacu în turul 2 în acest moment. Continui să cred că sunt 4 candidați potențiali. Mă refer la George Simion, Mircea Geoană, Elena Lasconi și Nicolae Ciucă. În majoritatea sondajelor care apar, pe locul 2 se află George Simion. Pe 3, în general, este domnul Mircea Geoană. Vă dați seama, apare câte o lebădă neagră, cum a fost declarația domnului Gigi Becali, care mai scutură din aceste sondaje. Totuși, campania e la început și fiecare zi cântărește altfel. În același timp, nu cred că se pot întâmpla minuni. Adică, cine e pe locul 4 acum e greu să ajungă pe locul 2, să știți. O bătălie a programelor politice nu o să existe. Ce programe? Ce programe când doamna Elena Lasconi, e a noastră altminteri, și știți că o iubim, vine și spune că rolul Turciei în NATO este să oprească în Marea Neagră vapoarele ucrainene? O să se voteze fix ‘pe glandă’. Există riscul să avem conducător ‘pe glandă’. Deocamdată, pentru prima dată după 20 de ani, prima șansă o are un lider de stânga. Asta după 20 de ani de pseudo-dreapta. O să triumfe emoția, nu programul. Lumea nu știe despre programe. Se promit tot felul de lucruri, că se dau bani, că se întâmplă cutare. De unde dai bani? Ai rupt economia pe genunchi cu noile taxe și impozite. Să fim serioși! Programele există doar să umple netul și paginile de Facebook ale partidelor politice. Importantă este prestația omului. Mai e ceva important. În primul tur, organizarea de partid este extrem de importantă. Primul tur este al partidelor, iar turul doi este strict al candidaților. De acolo este omul și votul", a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel