Inter Miami, echipa lui Lionel Messi, acuzată de "snobism deliberat și calculat" față de Hong Kong

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Lionel Messi și Inter Miami au fost acuzați de o "snobism deliberat și calculat" față de Hong Kong.

Jucătorul argentinian nu a apărut într-un amical de pre-sezon în Hong Kong, dar a jucat acum în Japonia.

Antrenorul echipei Miami, Gerardo Martino, a declarat că Messi nu este apt să joace în meciul de duminică împotriva unei echipe din Hong Kong, pe care Inter l-a câștigat cu 4-1.

El a intrat însă pe teren în minutul 60, miercuri, împotriva japonezilor de la Vissel Kobe. Inter a pierdut cu 4-3 la penalty-uri, după ce meciul s-a terminat 0-0.

Aparenta revenire a fostului star al Barcelonei, în vârstă de 36 de ani, după o accidentare la tendonul de la genunchi, a provocat furie în Hong Kong.

Un politician, Kenneth Fok, a afirmat că absența jucătorului de 36 de ani i-a lăsat pe fanii fotbalului cu "răni presărate cu sare", în timp ce un alt politician a afirmat că oamenii din Hong Kong îl "urăsc" acum pe Messi.

Biroul de Cultură, Sport și Turism din Hong Kong s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că Messi nu a jucat acolo.

"Cu toate acestea, trei zile mai târziu, Messi a putut să joace activ și liber în Japonia. Guvernul speră că organizatorii și echipele pot oferi explicații rezonabile", a adăugat acesta.

"Lui Messi nu ar trebui să i se permită niciodată să se întoarcă în Hong Kong. Minciunile și ipocrizia lui sunt dezgustătoare".

Publicația chineză Global Times, controlată de statul chinez, a precizat că meciul din Hong Kong a fost "singurul din cele șase meciuri amicale de pre-sezon disputate de Messi în această deplasare în care a fost absent".

Acesta a adăugat: "Situația a amplificat îndoielile și suspiciunile privind integritatea lui Inter Miami și a lui Messi însuși".

Unii fani au călătorit 12 ore din Xinjiang până în Hong Kong pentru a-l vedea pe Messi, a adăugat ziarul.

"Impactul acestui incident a depășit cu mult domeniul sportului", a spus acesta.

Regina Ip, consilier guvernamental principal, a declarat pe X: "Oamenii din Hong Kong îi urăsc pe Messi, pe Inter-Miami și mâna neagră din spatele lor, pentru că au ignorat în mod deliberat și calculat Hong Kong-ul. Lui Messi nu ar trebui să i se permită niciodată să se întoarcă în Hong Kong. Minciunile și ipocrizia lui sunt dezgustătoare".

Messi și-a cerut scuze fanilor săi chinezi pe Weibo chiar înainte de meciul de miercuri.

"Oricine mă cunoaște știe că întotdeauna vreau să joc - mai ales în aceste meciuri în care călătorim atât de departe și oamenii sunt entuziasmați să vadă meciurile noastre", a scris el în chineză și spaniolă. Sper să ne putem întoarce și să jucăm un meci în Hong Kong".

Deocamdată nu a existat niciun comentariu din partea lui Inter Miami. 

Vorbind după meciul din Japonia, Gerardo Martino a declarat: "Nu am avut timp să discutăm despre asta: "După antrenamentul de marți seară, el (Messi) a spus că se simte bine și am convenit că va juca 30 de minute. Suntem foarte mulțumiți acum, după ce s-a terminat meciul, pentru că Messi a părut foarte confortabil".

Meciul din Hong Kong a atras 40.000 de fani, spectatorii plătind până la 500 de lire sterline pe bilet.

La Tokyo, blocuri întregi de scaune de pe Stadionul Național al Japoniei au fost neocupate și s-au vândut doar 28.614 bilete, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel