Interdicţiile asupra pungilor de plastic de unică folosinţă reduc poluarea pe plajele din SUA

Sursa Foto: FreePik by rawpixel.ro
Sursa Foto: FreePik by rawpixel.ro

O analiză publicată de ONG-ul Ocean Conservancy arată că interdicţiile privind utilizarea pungilor de plastic de unică folosinţă în Statele Unite au dus la o reducere semnificativă a numărului acestora pe plaje şi cursuri de apă.

Interdicţiile privind pungile din plastic de unică folosinţă în Statele Unite au redus semnificativ numărul acestora găsite pe plaje şi pe cursuri de apă, potrivit unei analize publicate luni de ONG-ul Ocean Conservancy, scrie Agerpres.

Numărul de pungi de plastic găsite de voluntarii care participă la o iniţiativă anuală de curăţare a plajelor (International Coastal Cleanup sau ICC) s-a dublat în timpul pandemiei de COVID -19. La acea vreme, interdicţiile de utilizare fuseseră temporar ridicate.

Dar numărul de pungi de plastic găsite a scăzut apoi în 2022 şi 2023 în comparaţie cu nivelurile din pre-pandemie (2013-2019). Şi aceasta în timp ce din 2020, procentajul populaţiei americane acoperite de interdicţii a crescut de la 12 la 25%.

California a fost primul stat care a introdus această regulă în 2015. Sacii sunt "unul dintre tipurile de poluare cu plastic cele mai mortale din oceanele noastre", a declarat pentru AFP Anja Brandon, manager de caz la Ocean Conservancy. Ea a salutat consecinţele concrete ale acestor interdicţii.

Analiza s-a bazat pe date de la ICC, o iniţiativă derulată din 1986, precum şi pe alte eforturi voluntare de curăţare înregistrate într-o aplicaţie (Clean Swell) sau raportate ONG-ului.

Ţestoasele şi păsările confundă pungile de plastic cu meduze şi le ingerează. Acest lucru le poate împiedica să se hrănească pentru că rămân în stomacul lor.

Această analiză este publicată înainte de următoarea zi internaţională de curăţare a litoralului, 21 septembrie, şi de un nou summit de negocieri în vederea adoptării unui tratat internaţional împotriva deşeurilor din plastic, în Coreea de Sud, în noiembrie.

"În fiecare an, 11 milioane de tone de plastic ajung în oceanele noastre, ceea ce reprezintă mai mult de un camion de gunoi de plastic pe minut", a amintit Anja Brandon.

"Provocările sistemice ale poluării cu plastic nu se vor rezolva de la sine", a adăugat ea. "Avem nevoie de intervenţii politice puternice şi eficiente, le cunoaştem, avem datele care să le susţină, avem nevoie doar de mai multe" eforturi, a menţionat Anja Brandon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel