Interlopul Merișor, dat în urmărire generală, a fost condamnat pentru că a înjurat un magistrat în sala de judecată

Foto: Captură Poliția Română
Foto: Captură Poliția Română

Interlopul Merișor Lupu, dat în urmărire generală, a fost condamnat pentru că a înjurat un magistrat în sala de judecată. 

Merișor Lupu, un interlop arestat în lipsă, fiind dat în urmărire națională, a fost condamnat la un an și 20 de zile de închisoare cu executare, pentru ultraj la judecător. 

Totul s-a întâmplat în timpul unui proces de la Judecătoria Târgu Neamţ, când Merișor Lupu a înjurat un magistrat, fiind acuzat și de încălcarea solemnității ședinței.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism are însă și alte acuzații pentru el... mai grave. 

Merișor Lupu este acuzat și de șantaj, camătă, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declarațiilor și hărțuire

Merișor Lupu, în vârstă de 48 de ani, a fost dat în urmărire națională în luna martie a acestui an, pe numele său fiind emis și un mandat de arestare în lipsă. Interlopul este acuzat de șantaj, camătă, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declaraţiilor și hărțuire.

Gruparea a fost destructurată în noiembrie 2020, în urma mai multor percheziții ce vizau persoane bănuite că percepeau taxe de protecţie. 

Împreună cu mai multe persoane din Roman, Merișor Lupu ar fi format o grupare de criminalitate organizată bazată pe relaţii de rudenie şi prietenie, al cărei scop a fost obţinerea de taxe de protecție, susțin anchetatorii.

'Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, şase persoane, din municipiul Roman, judeţul Neamţ, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc', transmitea Poliţia Neamţ, potrivit Adevărul.

Au fost indisponibilizate patru autoturisme de câteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile și un cuţit.  

Proprietarii sălilor de jocuri, determinați să achite taxe de protecție

Membrii grupării ar fi amenințat cu violență angajații din sălile de jocuri, dar și clienții, determinând astfel proprietarii spațiilor să le achite taxe de protecție, mai susțin anchetatorii.

Totodată, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane din Roman ar fi oferit diverse bunuri și sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraș. Dacă banii nu erau recuperați la timp, dobânzile creșteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau amenințate și constrânse. 

'Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora', arăta DIICOT - Serviciul Teritorial Neamț, potrivit aceleași surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel