Internări în spitale de Paşte. Alexandru Rafila: Accesul pacienţilor la servicii medicale, fără prezentarea rezultatului unui test COVID-19. Dacă se face, costurile sunt asigurate de spital

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, transmite directorilor DSP să vegheze la respectarea ordinului privind accesul pacienţilor în spitale, chiar şi în perioada sărbătorilor de Paşte. Conform ministrului, pacienţii nu pot fi condiţionaţi la internare de un test COVID-19, iar dacă acesta este realizat, el trebuie făcut din fondurile spitalului, nicidecum din banii pacientului. 

"Revin asupra subiectului legat de accesul în spitale. O să citesc prevederile. E responsabilitatea directă a managerilor de spitale să vegheze la respectarea prevederilor acestui ordin al ministerului Sănătăţii. Vă rog să aveţi grijă ca dispoziţiile legale să fie respectate. Managerii unităţilor sanitare au obligaţia de a dispune măsurile în vederea accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesul acestora la serviciile medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei SARS-COV2. 

Unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor, dacă ei consideră că pacienţii prezintă simptomatologie, că sunt contacţi direcţi cu cineva confirmat. Unitatea sanitară trebuie să asigure activitatea de screening la internare. Costurile sunt asigurate de unitatea sanitară, din venituri proprii, iar nerespectarea de către managerii unităţilor sanitare se constată de personalul împuternicit din cadrul Ministerului Sănătăţii şi din cadrul DSP", a transmis ministrul Rafila. 

"Ordinul legat de vizita pacienţilor în spitale este în vigoare. Trebuie să fie permis accesul conform prevederilor din ordin, pe baza unui regulament stabilit de managerii spitalelor, care trebuie afişat la loc vizibil, astfel încât pacienţii să poată fi vizitaţi!", a concluzionat ministrul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel