Ilan Șor a revenit în Israel. Anunțul Interpol

Sursă foto: Captură Facebook Ilan Șor
Sursă foto: Captură Facebook Ilan Șor

Un oficial al Interpol spune că Ilan Șor a revenit în Israel.

Un oficial al Interpol a anunţat duminică că Ilan Şor, un om de afaceri pro-rus care a fugit în Israel şi este acuzat de fraudă bancară şi de manipulare a alegătorilor în Republica Moldova, a revenit în Israel după ce a părăsit această ţară. Nu se ştie unde a fost sau de unde a venit, conform Agerpres.

Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru o fraudă de un miliard de dolari şi a organizat proteste împotriva guvernului preşedintei Maia Sandu, care vrea să aducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Partidul său a fost interzis, iar aliaţii săi nu au putut candida la alegerile locale.

Autorităţile moldovene l-au acuzat pe Şor că a trimis 50 de milioane de euro în Republica Moldova pentru a influenţa votul. Maia Sandu a criticat Rusia pentru invazia din Ucraina şi a spus că Moscova a încercat să o înlăture. Rusia a negat acuzaţiile şi a spus că Sandu duce o campanie antirusească.

Ce spune oficialul Interpol

Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se ştie unde s-a dus sau de unde s-a întors, a declarat Viorel Ţentiu, Interpol Moldova, pentru televiziunea de stat Moldova-1.

Ţentiu anunţase anterior că Şor a plecat din Israel marţi 6 noiembrie. Oficialul a spus că toate statele membre Interpol au fost rugate să raporteze dacă acesta se află pe teritoriul lor.

Şor nu a putut fi contactat pentru comentarii. El a fost condamnat în contumacie în aprilie la 15 ani de închisoare de către un tribunal moldovean pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari şi a organizat timp de luni de zile, din Israel, proteste de stradă în Republica Moldova pentru a cere demisia guvernului proeuropean al preşedintei Maia Sandu.

Curtea Constituţională a scos partidul său în afara legii, iar autorităţile au interzis aliaţilor săi să candideze la alegerile locale de săptămâna trecută pe listele unui alt partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel