Impreuna cu aproximativ 50 de liceeni de la Școala Centrală din București, vineri 25 octombrie, a avut loc evenimentul „Intersectie de Meserii” cu Chef Stefan Popescu de la Novotel și cu Chef Patrick de la Săptămâna de GustuluiDupă prezentarea parcursului său profesional, Chef Ștefan a descris călătoria și progresul sau in aceata meserie înainte de a deveni Executiv Chef al unui hotel de 4 stele. A urmat apoi o prezentare atractivă și foarte explicita, a modalitatii de producere si arta de rafinare brânzei Roquefort Papillon, care de altfel este singura care foloseste „Penicillium roquefortii” necesara pentru a crea vene albastre în inima celebrului aluat de brânză.
Intrebari adresate de liceeni si de cadrele didactice cu privire la restaurnate, comerțul cu alimente, etichete și diverse certificări prezente atat în Franța cat si in Romania si-au primit raspunsul din partea Chef-ilor invitati. Au fost dezbatute si aspecte referitoare la calitatea restaurantelor, la modul de a recunoaste un restaurant bun, cu tendințe diferite, categorisiri in functie de stele primite ...
Desigur, timpul de degustare a venit repede. Din meniu:- Tartina cu crema de Roquefort și pere, nuci pisate, cativa stropi de lime și piper.
- Mazăre verde și ciupercute „champignon de Paris” cu sos roquefort
- Branza Roquefort cu struguri proaspeți și andive taiate julienne.
Pentru majoritatea liceenilor, degustarea branzei roquefort a fost o surpriza placuta, ca de altfel si combinatia de mazăre cu Roquefort a fost una surprinzatoare intrun mod placut.
În orice caz, toti s-au bucurat de această experiență și să ia cunostinta de realitatea de zi cu zi a profesiei de bucătar si altfel decat in concursurile televizate.
In 2014, întreaga clasă de la Scoala Centrala va deveni Ambasadorul Săptămâna Gustului si se vor pregăti mai multe ateliere de lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News