Intervenție în forță în Țările de Jos. Activiștii pentru climă au fost dispersați cu tunuri cu apă și 2.400 de persoane au fost arestate / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Poliția olandeză a folosit tunuri cu apă și a reținut 2.400 de activiști pentru climă.

Poliția olandeză a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mii de activiști pentru climă care protestau pe o autostradă din Țările de Jos pentru a cere încetarea subvențiilor guvernamentale pentru industria combustibililor fosili, scrie Al Jazeera.

Peste 10.000 de oameni au mărșăluit sâmbătă pe autostrada A12 spre Haga, ignorând avertismentele autorităților de a nu bloca artera principală de circulație spre sediul guvernului olandez.

Poliția a declarat că a reținut 2.400 de protestatari, inclusiv minori. Nu s-au raportat vătămări corporale sau decese.

Extinction Rebellion, care a organizat evenimentul, a declarat că va continua să organizeze proteste până când guvernul olandez încetează să folosească fonduri publice pentru a subvenționa industria petrolului și gazelor.

„Mările se ridică și noi la fel”, a scandat mulțimea, care includea copii și bătrâni.

Potrivit unui raport guvernamental, Țările de Jos acordă subvenții de 37,5 miliarde de euro (40,5 miliarde de dolari) în special în industria de transport maritim.

Protestatarii – de la Extinction Rebellion, Greenpeace și alte organizații – au reușit să spargă o barieră formată din polițiști și au blocat autostrada.

Ei au amenințat că vor rămâne până când nu se vor mai acorda acele subvenții.

„Acest lucru privește întreaga omenire”, a spus activista Yolanda de Jager.

Opriți subvențiile

Activiștii au avut pancarde cu texte precum „Subvențiile pentru combustibili fosili nu sunt cool” și au avertizat că temperaturile extreme din întreaga lume în această vară sunt un efect al arderii combustibililor fosili.

După câteva ore, poliția a intervenit și a folosit tunuri cu apă împotriva mulțimii. 

Protestatarii din prima linie au ridicat pumnii în semn de rezistență în timp ce unii au încercat să se protejeze de jeturile de apă. Cei din spate au dansat în semn de sfidare a jeturilor de apă care se loveau de ei.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel