INTERVIU cu Cozmin Gușă: Disputa Boc-Blaga este o mimare a reformei în PDL

Ceea ce se întâmplă acum în PDL nu este decât o mimare a unei mișcări de reformă, prin care se dă senzația unei adevărate dispute, din care va ieși câștigătoare tot echipa Boc, Anastase și Udrea. Blaga nu este în niciun caz autoritar în fața lui Băsescu, deci președintelui nu îi este frică să-l lase pe el la cârma partidului, dar nu o poate face, pentru că Blaga este lipsit de carismă, iar echipa lui este „bugetofagă”, este de părere Cozmin Gușă, una dintre persoanele care cunosc cum merg lucrurile în PDL.

De Ce News: Care sunt șansele lui Blaga la Convenția PDL și ce are de câștigat dacă duce lupta până la capăt?

Cozmin Gușă: Blaga nu este portretul robot al unui lider de partid. În ciuda părților bune evidente, nu are carismă și stă prost cu nervii. În schimb, dacă duce bătălia până la capăt, câștigă la mod personal un potențial de imagine temporar, care poate să dureze până după alegerile din 2012. De asemenea, competiția îi aduce posibilitatea negocierii unei funcții în BPN.

De Ce News: Mai are rost Convenția, în condițiile date?

Cozmin Gușă: Semnificația Convenției este de fapt o mimare publică, privind executarea unei mișcări de reformă în PDL, care grupează oamenii în jurul echipei Boc, Anastase și Udrea.  Se încearcă o spălare a imaginii partidului, fără prea multe schimbări. După congres, o să se fluture reformarea PDL și o să se ceară același lucru de la PSD și PNL, ceea ce Ponta și Antonescu nu au reușit să facă. Astfel, vor începe din nou atacurile către Năstase și către baronii locali ai PSD și PNL.

De Ce News: Pregătește, de fapt, Băsescu revenirea la președinția PDL, prin Boc?

Cozmin Gușă: Băsescu este perfect compatibil să se întoarcă în 2014 la cârma partidului pe care îl iubește. Asta o poate face cu Boc, așa cum o poate face și cu Blaga. Vasile Blaga are autoritate zero în fața lui Băsescu. Numai că, alături de Videanu și Berceanu, formează o echipă de bugetofagi, cărora nu le poate lăsa partidul pe mână.

De Ce News: Mai are nevoie PDL de Băsescu, de un om care stă mai prost în sondaje decât partidul?

Cozmin Gușă: Băsescu este singurul lor lider autentic. Și-a asumat toate măsurile nepopulare la nivel personal, un gest de bărbat și care nu e de condamnat. Redresarea economiei ar reprezenta un succes pentru el.

De Ce News: Care este diferența între Petre Roman și Băsescu? Se va repeta istoria?

Cozmin Gușă: Lucrurile erau favorabile lui Roman în 2001. Odată cu învingerea sa de către Băsescu, totul îi devine favorabil acestuia. Băsescu nu părăsește câmpul de luptă și este un bun strateg, calități care-i lipsesc lui Roman. Erudiția s-a transformat în pragmatism în politica românească. În plus, în PDL nu există lideri care să se compare cu Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel