Interviu cu un ofițer ucrainean despre lupta pentru Avdiivka: Situația s-a îmbunătățit ușor datorită întăririlor ucrainene

Un soldat ucrainean a scăpat cu viață din calea atacurilor rușilor după ce și-a luat o pauză de țigară / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Un soldat ucrainean a scăpat cu viață din calea atacurilor rușilor după ce și-a luat o pauză de țigară / Foto: Pixabay, de Amber Clay

Avdiivka este unul dintre orașele importante și strategice din regiunea Donbas, din Ucraina. Luptele care se duc acolo sunt crâncene, iar propaganda rusă face tot posibilul pentru a distruge moralul soldaților ucraineni.

Avdiivka este un oraș situat în regiunea Donbas din Ucraina și a devenit cunoscut în contextul conflictului armat din estul Ucrainei, care a început în 2014. Aflat în proximitatea liniei de contact dintre forțele ucrainene și forțele rusești, orașul Avdiivka a devenit un punct strategic important în conflict.

Care este situația în Avdiivka 

: „Luptele grele continuă în jurul orașului și în interiorul acestuia. Inamicul încearcă să cucerească Avdiivka prin toate mijloacele disponibile și a făcut acest lucru timp de doi ani. Nimic nu s-a schimbat și nici pentru noi nu s-a schimbat nimic. Adică, ne menținem pentru oraș și continuăm să luptăm pentru el.”, a spus Sekach, pentru publicația TheNewVoiceofUkraine.

Ce tactici folosește armata rusă, spre deosebire de Bakhmut

„Nu vă pot spune despre Bakhmut, deoarece am petrecut doi ani lângă Avdiivka. Pot să vă spun, de exemplu, cum s-au dezvoltat tactici de la septembrie 2023.

La început, au fost lovituri masive cu blindate. Ei [rușii] au folosit un număr imens de vehicule blindate, încercând să spargă flancurile noastre și să încercuiască orașul. Brigada 47 [Mecanizată Separată] a venit să ne întărească zona și a securizat flancurile de la nord, așa cum puteți vedea pe hartă.

După ce au pierdut un număr imens de vehicule blindate și personal, ei [rușii] au trecut la tacticile de asalt în masă în grupuri de 20-30 de oameni. Au atacat în astfel de grupuri fără vehicule blindate, deoarece acestea erau pe terminate și erau mai importante pentru ei decât personalul. Cu toate acestea, atât artileriștii noștri, cât și unitățile adiacente, precum și forțele de descurajare, au distrus acest număr imens [de oameni].

După aceasta, au trecut la o altă tactică. Au început să intre în oraș din alte direcții, renunțând deja la ideea de a încercui orașul. Au avut succes în unele cazuri, dacă luăm în considerare zona industrială.

Au folosit și săpăturile, încercând să sape sub apărarea noastră și să apară în locuri neașteptate. Acestea au avut parțial succes.

Au desfășurat și operațiuni așa-numite "mizerabile". Se strecurau prin canalizare, dar după un timp am reușit să aruncăm în aer conducta.

Acum tactica lor este următoarea. Au avansat către zonele rezidențiale cu densitate redusă. Ei intră doar într-un vehicul blindat cu un număr mare de oameni și se împrăștie în toate direcțiile. Adică, au un număr imens de oameni, au această resursă. Se împrăștie în direcții diferite și nu își cunosc locația reciprocă. Acest lucru creează un anumit grad de confuzie.

Nu știu cine este în care casă, dacă a lor sau a noastră. Așa continuă luptele.

Ei schimbă constant tactica și se bazează pe sprijinul aerian. Aviația este, desigur, o problemă mare pentru apărarea orașului, deoarece nu putem ajunge la avioanele de război ruse care ne bombardează. Aceștia aruncă bombe la 10-15 kilometri distanță de linia frontului. Nu avem sisteme de apărare aeriană portabile sau alte sisteme pentru a le doborî. Distrug sistematic orașul cu aceste bombe enorme.

Chiar și atunci când nu știu exact unde suntem, pot folosi un număr imens de bombe aeriene, distrugând totul în fiecare zonă”, a mai precizat Sekach.

Pe cine folosesc rușii în zona de conflict

„Nu pot confirma că Grupul Wagner [companie militară privată] a lucrat sistematic în zona noastră. Poate că au fost câțiva oameni. Dar, spre deosebire de Bakhmut, unde Grupul Wagner a fost desfășurat în mod specific, nu am văzut niciodată așa ceva aici.

Aici au luptători instruiți și buni. Îi țin în rezervă și folosesc aceste unități doar pentru unele sarcini speciale, să zicem. Majoritatea sunt, să zicem, biomasă. Nu prea le pasă de ei. Doar îi aruncă în masă.

Nu vreau să fac previziuni, dar astfel de pierderi uriașe, un preț atât de mare pe care îl plătesc acum pentru a obține această victorie, îi va demoraliza pe ruși. Înțeleg asta acum. Au comandă de sus să facă totul pentru a captura orașul, așa că vor folosi această biomasă cum pot și știu să o facă.”, a mai spus Sekach.

Situația se îmbunătățește - „să zicem”

Sekach: Apropo, am fost întrebat despre acest lucru [pe 13 februarie]. Am fost în emisie dimineața. Am spus că unele unități ale Brigăzii 110 Mecanizate Separate au fost retrase pentru odihnă și rotație. Propaganda inamică a început imediat să raporteze că Brigada 110 se retrăgea presupus din oraș și că "Avdiivka mai are doar câteva zile și ore". Nu este adevărat.

Situația s-a îmbunătățit ușor. Datorită [reîntăririlor ucrainene], ne permitem să retragem unitățile noastre pentru odihnă, să zicem.”, a încheiat Sekach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel