Jurnalistul Arthur Suciu spune, în contextul posibilității interzicerii shawormei, că astfel s-ar ajunge la finalul posibilității de a mânca ieftin în Europa. El a dat dat un exemplu personal, în perioada pe care a petrecut-o la Paris.
Radu Herjeu spune că în condițiile în care bursele europene sunt destul de mici în raport cu cheltuielile necesare, shaworma a fost cel mai la îndemână aliment, alternativa în acești bani reprezentând-o mâncarea din humus.
"Opt luni, cât am stat la Paris, aveam 11 euro pe zi. Dacă m-aș fi bazat doar pe bursa europeană, ar fi fost și mai puțin (apropo, bursele acordate doctoranzilor polonezi, de exemplu, sunt mult mai mari). Cu 11 euro pe zi, am slăbit mâncând shaorma (trei fără cartofi, una cu cartofi), care costa 5 euro. Dacă nu ar fi fost shaorma, ar fi trebuit să mănânc niște caserole de humus scârboase, de la supermarket, care erau ceva mai ieftine.
Deci, te scoți cu shaorma la Paris și cam în toată Europa," a scris Arthur Suciu pe contul său de socializare.
Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European spune că aditivii din shaworma, consumaţi în cantităţi mari, ar creşte riscul de apariţiei a bolilor cardiovasculare. Parlamentul European urmează să decidă, săptămâna viitoare, dacă aprobă sau blochează propunerea Comisiei Europene.
În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma și kebab, potrivit cotidianului german Bild.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News