EXCLUSIV  Interzicerea avortului în SUA. Îmi venea să urlu și să le zic: În România avortul a fost interzis 25 de ani și nu a crescut natalitatea / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Scriitoarea Anca Mzumschi a vorbit despre fenomenul interzicerii avortului în Statele Unite ale Americii.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Anca Mizumschi, scriitoare de limba română, care trăiești în Phoenix, Arizona, a vorbit despre fenomenul interzicerii avortului în Statele Unite ale Americii:

„În SUA s-a reușit împărțirea lumii în două, o lume complet  segregată care se polarizează din ce în ce mai tare. Orice acțiune a unui republican care interzice avortul în statul Texas va naște o reacțiune la Seattle, care este un stat profund democratic. Când te uiți la televizor te apucă nebunia, pentru că ți se pare că sunt conflicte peste tot“, a spus Anca Mizumschi.

„Și în Arizona, unde lumea ar trebui să fie mai solidară... E deșert, e viața grea“, a adăugat Val Vâlcu.

„Arizona a fost un stat foarte profund republican, statul lui John McCain, care a fost o legendă, dar la ultimele două alegeri a votat democrat, ceea ce a transformat Arizona dintr-un stat roșu într-un stat indigo. Asta se datorează faptului că se mută 400 de californieni pe zi. California e statul alăturat, foarte scump. Se mută masiv. O parte sunt californienii, iar altă parte este pentru că a crescut populația hispanică. Ei au natalitate mare și asta a transformat Arizona într-un stat indigo.

Eu, în America anului 2022, am trăit interzicerea avortului, după ce, ca psihoterapeut, am scris articole despre cele 100.000 de femei moarte prin avort septic și generația decrețeilor. Mie nu îmi venea să cred ce aberații auzeam la televizor. Îmi venea să urlu și să le zic: Oameni buni, în România avortul a fost interzis 25 de ani și nu a crescut natalitatea, decât atunci, în primii 2 ani. Niciodată interzicerea avortului nu va crește natalitatea. Dacă o femeie nu vrea un copil, nu-l face. Găsește ea o soluție.

Vedeam tot felul de bărbați albi, în vârstă, care veneau la televizor și ne explicau cum e cu viața fătului. Eu, care am fost în spitale pe vremea lui Ceaușescu, în secțiile de ginecologie, și știam ce drame au fost acolo.... Asta este distopie. Ai senzația că trăiești o chestie care nu poate exista.

Sunt niște oameni foarte convinși că au dreptate, niște judecători bărbați, bătrâni, care dau niște legi de culmea absurdului. E o senzația tot mai deasă că ești neputincios în fața absurdului. E fix genul de realitate, când vin ăia din Rusia și spun că eliberează Ucraina. Se spun niște chestii care sunt pe invers, niște contradicții evidente, iar tu, cetățean de rând, rămâi și te uiți în gol“, a spus Anca Mizumschi.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel